Naravno, jasno mi je da s većim okretajima dolazi i do povećanog trošenja dijelova, a i potrebniji su kvalitetniji dijelovi koji su pritom skuplji.
Nisam spomenuo i da već imam neke komponente na postojećem setupu (komplet oversize prijenos, cnc zvono, štelajuće kvačilo, deklo getribe s dva dodatna ležaja, primar 13/43 (17 % produženje), phbg 19, radlica pune polutke na bolcnu 10.
Radilica se sigurno mijenja i ide nova na bolcnu 12, sad je samo pitanje da li da uzmem standardnu dužinu klipnjače ili produženu ? Financijski gledano je praktički ista stvar, jedino za verziju s produženom klipnjačom moram nadoplatit 25 eura za spacer i duže brezone.
Ima li još kakvih pozitivnih/negativnih stvari oko produžene klipnjače ? Samo spušta timinge kanala i snaga ostaje ista samo na nižim okretajima ? Znači zbog produžene klipnjače isti setup će se vrtiti na nižim okretajima i zato treba "slabiji auspuh" koji bi bio optimalan za rad na takvim nižim okretajima, a ovi jači (C20,C21) bi u tom slučaju bili overkill ?
Što se tiče karburatora lako mogu stavit i još veći (tipa 24 mm), ali to mi nije privlačno jer Minarelli ima dosta skučen prostor. Za takav pothvat bi trebao uzeti stage6 subframe,novu prirubnicu + rezanje kade, blatobrana, itd., ugl. previše bi iskasapio cijeli motor. Pokušat ću zamijeniti phbg 19 za phbg 21, ako nekome paše ta kombinacija neka se javi...
Ugl. još se mislim oko radilice (produžena klipnjača ili standard) i oko auspuha (c16 ili c20, c21 otpada definitivno).
Znači kombinacija c16 + racing mk2 bi se vrtila na nekih 12000 okretaja, a c20 + racing mk2 na nekih 12500.
Nekako me više vuče c20, nemojte me krivo shvatit u smislu da ne želim poslušati vaše savjete, ali eto, ne znam stvarno.
U nekoj budućnosti planiram i inner rotor ubaciti pa me možda zbog toga vuče na jači spuh, a i zbog toga što ga Dario ima hehe