Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner Purejet 70 +74 000km
BP:
Vidis, bio sam uvjeren da donji saraf nejde jer se pomakne onaj šlic na štapu pa nece proci kroz rupu. :)
Daj si nutra natoci ulje kak spada :icon_tongue: imam motula ako hoces probat, morao sam kupit litru pa mi je ostalo.
Corector:
Kakav je to manual? Taj jos nisam vidio, izbunarit cu ti gdje pise 1.1dcl.
Probao sam i 20W, i 10, i 15, sve je lose.
BP:
Haynes za Runnera
https://scootergrisen.dk/scooterhjemmeside/download/haynes_gilera_scooters_service_and_repair_manual_small.pdf
Ako imas kakav drugi manual salji cim nades :D
Corector:
Posto je popularno imati ŠTEK rezervnih dijelova, ja moram priznati da nisam tako extreman iz vrlo jednostavnog razloga, jer je purejet vjecan i ne trazi dijelove iz ŠTEKa
Stoga sam odlucio i ja imati ŠTEK, ali kompletne skutercadi, tako da sam uŠTEKo jos jedno Runnerce isto kao moja triperska veverica. Ceka je tretmancic nakon kojeg cu je uciniti vjecnom, i onda cu je pospremiti u ŠTEK nek se nadje za nedaj boze ako slucajno ostavim kljuceve od veverice u trenirci, a meni se ne bude dalo ici po njih.
Gore ce ici BRIDGESTONE Molas :headbang:
Malo sam bunario po ŠTEKu i shvatio sam da imam zapravo jako malo raspozivih skutera i intenzivno radim na tome da pojacam ŠTEK. Cilj mi je imati 500 komada, za nedaj boze x499.
U ŠTEKu sada imam:
1. Gilera Runner Purejet 70
2. Gilera Runner Purejet 50
3. Piaggio Nrg Mc3 Purejet 50
4. Piaggio Nrg Power Purejet 50
5. Aprilia SR50 Factory Purejet 50
6. Peugeot Elystar Purejet 50
Sve ostalo je nebitno pored ovih plemenitih skutera, makar ima tu extremno mnogo toga. Mene sad zanima kolike su sanse da mi crkne jedno od ovih zamorcadi, odnosno u kojem ce se vremenskom periodu desiti prvi kvar?
dacerovs:
Ako ce se bacat oklade, ja se kladim da ce prvi popustit Pezistar!
Njegovo koristenje je extremno, nakon onog prolaska sa barem 80gps kroz gradiliste na Luckom, tad mi je postalo jasno sta znaci extremno hahahahha
Sent from my iPhone using Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju