Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner Purejet 70 +74 000km

<< < (54/64) > >>

Corector:
Samo zestoko extremno!!!!!

Nabacio dekl s kurblom i odvozio 29km da zaokruzim novu brojku :D

Purejet sa 70 000km SEDAMDESET TISUCA kilometara :wav:

Istrazio sam zasto su se potrosike cetkice na anlaseru, razlog je extremno brutalan, o tome govori sljedeca najextremnija i najzesca slika:

Pazi sad ovo. Do sad sam koristio samo Mitsuboshi 18.5x811 remenje. I sada koristim.drugi piaggio original remen 19x811mm.

Prvi piaggio remen koji sam vozio kroz Tursku i zatim kroz Stelvio je presao 5000km i nije bilo nikakvih prpblema.

Drugi piaggio remen koji sam namontirao 45km prije jucerasnjeg tripa na Balaton je napravio stetu na bendixu, i potrosio mi je cetkice anlasera. ALI, za ovaj remen sam stavio 0.7mm sajbicu ispod kvacila da mi se ditech polutka vise otvori.

I sto se desilo? Kad su dosle nizbrdice oborio sam brzinski rekord, a anlaser mi je skroz vrisnuo upravo nakon jebacke serije nizbrdica di sam ga extremno raspirio.

Remen je toliko izasao van da je poceo okretati bendix u smjeru kazaljke na satu, a u tom smjeru se okrece i anlaser, i tako mi je doslovno odjednom pojeo cetkice do ibera, a skuter je najnormalnije palio prije toga.

Corector:

Corector:
Problem je sto purejet ima malo veci bendix od karba, i blize je variomatu, tako da am u extremnim govnima po tompitanju.
Nakon ugradnje 0.7mm sajbice pod kvacilo, dobio sam cini mi se 4gpsa putne brzine, i djubre ide brze nego inace do sada.

Namazao sam fino bendix tokom ugradnje remena, medjutim.sva mast je izletila pp prvi pht da je vidim na cijelom variomatu, usrala je sve,rotqcija bendixa je definitivno bila prisutna.

I sta sad da ja radim??? Pitanje je za preksutra.
1. Dal da ograbicavamovo plemenito dizanje remena
2. Da maknem bendix i ostavim kurblu
3. Da stavim 15% duzu getribu, umjesto sadasnjih 7%.

Samo, purejet ovako krese na kurblu:

PchelaUbica:
Hebo majku tvrdoglavu. Nebi iz druge zapalio a
Ja bi ostavio kako je i do sad bilo i ubacio tu getribu. Opet ces variomat iskoristit do kraja al bar nece toliko izlazit da udaranu njega. I bit ces brzi heee to je onda triperska masinerija
Jedino kako bi on gurao to sa tvojih 100kg ? Jeso vec probao duzu getribu?

dario007:
Nesto iz prakse sto sam primjetio,ako ubacis sajbicu i time ides dobiti nesto bolji start smanjujes brutalno putne brzine i dobivas osjecaj vrtnje u prazno.Tako da bi ja odbacio tu opciju blokiranja izlaznosti.
Ono sto bi ja napravio je ogranicio kretnju zadnje polutke,ujedno ce i naprijed ici nize.U praksi treba vidjeti koliku sajbicu napraviti.

Sto se getribe tice,ti si dosta tezak i dosta ti ovisi o startu.
Kako u steku imam 21%,budem ti dao pa si probaj kako ti se ponasa i jel ti kao takva odgovara,ako ti bude dobro i mozes podnijeti zujanje primara getriba ti je poklon.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju