Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner Purejet 70 +74 000km

<< < (48/64) > >>

Corector:
Zdravo!

Odlucio sam zamjeniti nosac motora na Runneru sa onim od Nrga Mc3 povodom tripa na Stelvio da mogu bolje prolaziti zavoje s manjim medjuosovinskim razmakom i krucom vezom izmedju rame i masine. Izbunario sam jedan ko nov, ali polovan. Inace, nosac od Nrga je kruci i kraci za skoro 2cm, sto uvelike utjece na manje uvijanje masine na skuteru. To sam vec jednom testirao, ali sada cu da tripujem malo tako.

Ovo je moja specijalna metoda gdje sam izj**** nosac vanka, i ugradim drugi, cca pola sata posla.

Ovdje se vidi razlika u duzinama i konstrukciji nosaca

I ovdje sam dobio kinder suprise. Naime, prije par dana sam primjetio kako se masina ljulja vise nego inace, reko to je piaggio smece od nosaca, klasika, pogotovo sad po ljeti. Medjutim, malo sutra, ceste Srbije su mi sjebale 2 nova selena koja sam ugradio priie 2 godine!!!

Corector:

Kuzi se kako je masina uvucena

Odserafio sam:
- zadnji blatobran da mogu odserafiti zadnji amortizer na bloku
- 2 selne lajtunga zadnje kocnice sto se drzi na serafu dekla
- selnu na serafu dekla od dolaznog visokotlacnog crijeva
- auspuh

- osovinu nosac-masina
- osovinu rama-nosac

Potklocao u 2 tocke ramu tamo gdje se serafi otprilike bocna nogara.

Pala mi je na pamet jedna zestoka tunerska ideja.
Jel vidite te velike selene u nosacu masine? Oni dosta rade pod opterecenjem, i posto je 1 amortizer iza, mnogo pate. Mislio sam upresati malo dublje te selene (ili samo naslonim i zapikam varom u par tocaka), recimo za debljinu jedne sajbe koja bi taman sjela u tu rupu s istim promjerom kao i taj selen, a centralna rupa sajbe da bude recimo za 4mm veceg promjera (trebam testirat koliko selen radi) , i onda da selen kod extremnog ispigavanja udari u tu unutrasnju rupu sajbe koja bi dosla kao granicnik od prekomkernog pritiskanja selena. Dakle ogranicio bih hod selena u tezim situacijama.

Ukratko:

dario007:
Kemicar,postoji gotovo rijesenje za tvoj problem.
Evo pogledaj
https://www.scooter-attack.com/subframe-kit-r-d-rdpia0109001-39.html

Iglice idu u ove rupe na gumi koje ulaze u ramu.Imas i stelung medjuosovinskog razmaka.

Corector:
Jako sam zadovoljan s nosacem od MC3, i veliki plus je puno jaca zadnja kocnica, jer sada "sjedim" na kotacu, a ne da se zadnji kotac vuce za mnomi nema neku funkciju. Runner nizbrdo koci opako jer sam konacno dobio zadnju kocnici ovom metodom.

Samo cu ugraditi nove originakne selene i to ce biti dobro, odricem se runnerovog nosaca zauvijek.

PS jos malo pa 70tkm :D

Corector:
Sutra ce biti tocno 1 mjesec otkako sam stavio novi piaggio oem remen i centralni feder, te postelao gramazu rolica i dtavio sam novi zupcanik uljne NA radilici.

Proslo je 5300km.

Zamjenio sam svijecicu onako preventivno, i ugradio sam nosac masine od nrga MC3 jer su seleni malo popustili u originaknom nocu, a i dugi nosac od runnera vise nikada necu voziti jer narusava performanse.

Za sve ostalo, nisam pipnuo bas bas apsokutno nista. Osjeti se da je remen uzi, ali skut i dalje jebeno drzi radne okretaje po najvecim vrucinama, jer jucer sam ga drzao pun gas neprekidno... Malossi bijeli centralni je izgleda jeben, ili mozda cak doprinosi oiaggio original remen koji je odlican po pitanju drzanja okretaja.

Stari Runner, sa starim modelom sjedala, i uvaganim ovjesom, s tim da napriied obavezno moraju biti teleskopi, po meni je jedan od najudobnijih skuteta u toj klasi. Recimo Nexus i Beverly su mi banana naspram njega, o motorima da ne govorim, a i Pezo Elystar je u banani iako je onako na prvu jako udoban.

Nakon 5300km, opusteno mogu ici dalje i nisam uopce rastrgan, a afiniteti se samo povecavaju.

Makar sada imam drustvo za trip u dvoje, a tu mi Runner lagano ispada iz igre, i nalazim se u jako nezgodnoj situaciji, tako da za tu priliku razmisljam o necemu konkretnom, a zapeo mi je za oko motoric Yamaha Tracer 900...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju