Na zalost preko foruma ces tesko saznati koja je idealna dizna,to po forumski na zalost neide.
Sad ako vozis potpuno serijski airbox bez prerada,onda je to tu negdje oko 70 dizne.Moj savjet je da se taj airbox malo otvori kako bi taj setup prodisao,jer je ovako prigusen ulaznom lulicom i kolicinom zraka koju dobiva.
Airbox mozes preraditi ovako:
Na poklopcu airboxa probusiti dodatnu rupu od 12+ mm ili odrezati skalperom komplet taj dio.Ulaznu lulicu od 14mm izvaditi i sloziti iz nekog komada ulaz od 19-20-21mm koji bude oko 5cm dug,da ubije zvuk.
Ovisno koliko se otvori airbox,takva je potreba i za diznom.Ja sam radio neka testiranja,a runnersukosan isto tako i dosli smo do istog zakljucka.Otvor od 19mm je idealan da skuter dobro dise i ne trosi previse.
Sa tim otvorom ti ide dizna od 72-82,ovisno o ostalim dijelovima.Kako corsu ekipa bas nije vozila,taj dio moras sam isprobat od vece prema manjoj dizni.
Sad auspuh: Najidealnije je naci neku zlatnu sredinu i auspuh koji se "gadja" sa corsom.Kako je polini for race radjen za corsu,onda je to i neki optimum.Yasuni R je kvalitetniji,sireg powerbanda i lakse se nastela,ali je i nesto manje snage.
Onda od polini for racea jace imas Nardo pa c16 itd.
Sad ako mislis ostajati na 17,5 karbu moja preporuka je da ides na yasuni R ili max for race.Nije toliko kritican promjer karba od 17,5 nego komponente koje se nalaze u njemu i sto je prgaviji setup to je on gori.
Evo,nadam se da sam ti pomogao i dao neke smjernice,ako di zapnes pitaj...