Tehnički kutak > Tuning skutera
deak-vxr
Tomi_ZG:
--- Citat: firkefica - 22 Ožujak, 2018, 02:13:19 ---I opet na kraju krajeva opet dat vise 500 kuna za SBK se isplati, zbog 2 prigusivaca, homologacije i na kraju krajeva zbog rezonatora ispusnih plinova (citaj:slijepa cijev na grani)
--- Kraj citata ---
To je ono kaj ja pričam,jer L.V. ko i sve ozbiljne firme kaj rade spuhove rade namjenski svaki model i ono najbitnije,testira se i na stolu odnosno valjcima,a serđo to radi štap&kanap metodom,jedino da kopira u mm al to od ovog kaj ima u ponudi za skutere ne radi,to znaš i sam kak izgledaju napram tvog
A kaj se tiče PH,tu bi ga i ja stavio,ti motori se tak i tak kolju,pada se s njih,cestovna homologacija je nebitna,a ušteda u parama je valjda dupla(ak ne i više) naspram nekog brand kompleta s granom
Mada kad čujem kakav lik ima odnos sa kupcima da su ga neki morali molit da im napravi spuh,kaže tjedan dana pa oteže mjesec,ne bi uzeo od njega ni da košta 4 kune
Corector:
--- Citat: Tomi_ZG - 22 Ožujak, 2018, 08:20:36 ---ine bi uzeo od njega ni da košta 4 kune
--- Kraj citata ---
Mrale ja bih, a za ostatak para bih prozivio ko car :frajer:
dk7:
Meni je za Y PIPE na R1 uzei 350 kn, VAROVI VRHUNSKI, stvarno bolesno dobri varovi, isti taj Y- pipe od Akrapovića košta oko 300 dolara, znaci 6x skuplje za identican dio. Je da sam taj dio trebao dobit u 8. mj a dobio sam ga pocetkom 11. Ali nema veze :toothy12: :toothy12:
Tomi_ZG:
Da,Y pipe je jako kompliciran za napravit,svaka ti čast na živcima i strpljenju,ja bi mu nakon dodatnih 3mj. čekanja reko nek si ga nabije u guzicu
anton_VXR:
--- Citat: firkefica - 22 Ožujak, 2018, 02:13:19 ---aj da ja malo protegnem prste
serdarević radi jako dobre spuhove, malo pogledajte po PH na čem ih dečki voze, ali svejedno bih opet izabrao sbk za vxra
ventili vecinom pregore zbog veceg protoka zraka, time je siromasnija smjesa... jel isto i na 2t ostavite istu diznu kad stavite drugi spuh?
i da L.v. sbk ima od titana, kao moj... 2600 kuna pred 2 god placen
vuna ne gori, top ne crni, samo apšisa pa ga nanovo spoliram
I opet na kraju krajeva opet dat vise 500 kuna za SBK se isplati, zbog 2 prigusivaca, homologacije i na kraju krajeva zbog rezonatora ispusnih plinova (citaj:slijepa cijev na grani)
:hello: :hello: :hello:
--- Kraj citata ---
Slazem se s tobom sto se tice Serdarevića. Par ljudi sam vidio kako na PH nosi njegove TC5 spuhe!
Leo Vince je titan top da, no ja sam se obazirao na granu koja je kod L.V. od inoxa... neznam ako imaju grane od titana, msm da ne za skutere...
--- Citat: Tomi_ZG - 22 Ožujak, 2018, 08:20:36 ---To je ono kaj ja pričam,jer L.V. ko i sve ozbiljne firme kaj rade spuhove rade namjenski svaki model i ono najbitnije,testira se i na stolu odnosno valjcima,a serđo to radi štap&kanap metodom,jedino da kopira u mm al to od ovog kaj ima u ponudi za skutere ne radi,to znaš i sam kak izgledaju napram tvog
A kaj se tiče PH,tu bi ga i ja stavio,ti motori se tak i tak kolju,pada se s njih,cestovna homologacija je nebitna,a ušteda u parama je valjda dupla(ak ne i više) naspram nekog brand kompleta s granom
Mada kad čujem kakav lik ima odnos sa kupcima da su ga neki morali molit da im napravi spuh,kaže tjedan dana pa oteže mjesec,ne bi uzeo od njega ni da košta 4 kune
--- Kraj citata ---
Spuh nije lako napravit, to je inzinjerstvo na dijelu... nije samo zavarit cijev na cilindar i ajmo rokaj. naravno nemoze se svaki mm od oka predvidjet. meni je napravio granu 34mm osnovnu, no motor onda nije imao nikakve snage, a dok smo smanjili osnovnu na 32mm i onda postepeno sirili do 45mm dobio sam na agresivnosti motora dosta...
Sto se tice odnosa, par puta sam ga zvao da cujem samo kakvo je stanje, dok mi je u meduvremenu slao slike i napredak. cekao sam za komplet spuh nekih cca. mj dana
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju