Tehnički kutak > Garaža

Runner 180 by BP

<< < (27/79) > >>

CoK:
Prva pametna od tomia sta sam procito nakon duze vremena... :icon_thumright:  :headbang: ta sonda za drugo i nije :toothy11:

Daj Cvetku nek ti nastela skuter, a vlasnike dell25 sta stoje na policama, pusti nek stelaju u teoriji  :icon_thumright:

Inace, ako se ikad odlucis za drugi skuter, toplo preporucam pezo SF1, 2 ili runnera 50 purejet  :hello:

Corector:
Purejet 50 tvornicki ima na grani auspuha (nekih 10cm od klipcine) seraf u koji se nesto umetne :icon_biggrin: :toothy10:

Nemam sad sta pametno reci osim da je purejet nemjerljivo bolji od peze, ali rekao si da se govori o bilo kakvim saznanjima pa evo nesto.
Evo mrale ja se malo igrao s mjerenjima  :toothy3: Makar nema do sluha i onog osjecaja.
Ali ja sam uvijek da bude sto zabavnije, makar eto nema nekog smisla, jednostavno je pozeljno imatinsto vise inputa pa lalse dolazis do nekih zakljucaka. Extremna jednostavnost je u kur*u i monotona je, a jos kad imas full jednostavnu i primitivnu pezu koja te ubije u mozak, e onda to treba zapalit  :toothy10:

Ovdje sam na EGT 5 mjerenju, izvadio poklopac airboxa, i u voznji mi je ispala spuzva zraka  :laughing7: Vidljivo je drukcije ocitanje. Inace je rupa airboxa 18.5mm, a TPS je 18mm, tako da nisam imao prakticki nikakve benefite, ali svejedno, odaziv na gas je malo bolji zbog krace putanje zraka, i tenperatura se malo povecala. Steta sto nisam izmejrio s 20mm TPS-om.

BP:
Zanimljivo je ovo sa EGT-om. :) Znaci samo na full gasu dobivas najvisu temperaturu? Koliko ti te info odgovaraju za srednje otvaranje gasa tj to isto mozes stelat po temperaturi?

Sledari, tj ekipa sa sanjkama grdo brije na tuning, odlicne informacije sam grabio od tamo u zadnjih par dana. Tamo vole EGT kad tocno znaju kolika mora biti temp za taj motor i aplikaciju. Ali da ako motor nije prvo na dynu EGT nista ne znaci jer ne znas zapravo koliki EGT ti treba za taj motor.
Preko njih sam nasao i knjigu "Graham Bell: 2 stroke tuning". Covjek tocno veli za koju poziciju gasa koliki AFR (air-fuel ratio) treba biti uz detaljnja objasnjenja zasto i kako za cijeli sistem fergazera. S gustom za citao, al morat cu ponovit nije mi jos sve sjelo  :icon_scratch:  :laughing6:

Nego, evo ga, spremno!  :headbang:

Nisam jedino nabavio saraf da zatvorim rupu kad ne koristim sondu tako da ce stara lambda od Jaguara posluzit  :laughing7:
Od paljenja me dijeli dihtung auspuha i natocit/odzracit antifriz

SF2 Freak:
uuuuuu ovo je ves viši nivo. Citam dalje i cekam rezultate

CoK:
Moram priznat da nisam vidio nikad spa sa lambda sondom, visi nivo uistinu. Definitivno ne pratim dalje  :headbang:

...nemoj da te pero sad nagovori da stavit i pumpu goriva elektricnu i kompresor i prebacis sve na ie, mislim da od toga veci nivo nema. Sta kazes? 180 ie 2t 8)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju