Tehnički kutak > Garaža
Runner 180 by BP
BP:
Put bez povratka, airbox oguljen iznutra :laughing11:
Kako sam poceo opet imati trokiranja na malom gasu, pa sam zabrijao da je to zbog toplijeg vremena pa ovo pa ono... Izglodao sam konus na klipicu na cca 42 (4.2mm). Kasnije sam skuzio da mi je opet probio jedan plovak i napunio se skoro full. Lemilica kiki... :laughing6: moram narucit novi plovak, valjda bu ovaj drzao u meduvremenu
Kao i uvijek nemam sliku gotovog proizvoda jer to mora odmah zavrsit u skuteru na probi!
Nakon par dana, u radioni sam premjestao filtere od starih benzinskih pumpi i gledam jedan filter sunce mu njegovo taman dimenzije da ga gurnem u airbox...
Koljeno sam nekakvo plasticno iskemijao da mi izade iz airboxa na crijevo od frge. I to sve nabrzaka pohitao gore, ovaj filter koji inace sluzi za gorivo omotao u stari crveni mallosi i j#bote kakav preporod. Znaci bogec se vise ne cuje u voznji, tisi je od originala za 30% a fajn bolje vuce, i trazio me puno vecu diznu, tocnije sad je 16 brojeva veca. To je bez usisne cijevi, sa 40mm ulazom (toplog) zraka u airbox. Moram slozit 50mm usisnu cijev i skemijat nova crijeva i koljena da to sve bude cakung pakung. Nisam nis htio uredivat dok ne probam dali to uopce sljaka. I sljaka, sljaka :glasses9:
SF2 Freak:
A Bogec :toothy9: :toothy12: ... Uredio si ga fino sada je na njemu da prestane biti Bogec
BP:
Nebu vise Bogec kad ga polakiram i zamijenim hrapave plasitke :laughing7: Do tad je Bogec, stari moj fijaker :headbang:
Stigli neki dijelovi, izmedu ostalog i centralni nogar pa reko idem cim prije zamijenit selen i pikse na klackalici koji vec mjesec dana cekaju u vrecici... Ispala je glupost jer je jedna osovina kemijana i drugacije dimenzije pa nisam mogao sve do kraja slozit. Valjda cu sutra uspjeti nabavit novu osovinu, ako ne ostat ce ova neko vrijeme, ima malo lufta, jbg... Kasnije sam skuzio da i feder od klackalice fali, tak da i to moram nabavit
Zamijenio sam i selen amortizera na bloku, koji je naravno drugacije dimenzije od ovog kaj sam ja imao :laughing7: Postoje dvije verzije selena, sa vanjskom piksom i bez. Ja sam narucio sa vanjskom piksom pa sam morao sirit rupu i skoro napravio samo takav zajeb... rajber mi se malo rasirio kod dotezanja pa je prvih 5mm rupe preko 26mm. :laughing6: Malo sam zatukao rupu na kraju i na maltranje selena sa imbus kljucem i cijevi nema nikakvog lufta :)
Na ugodno iznenadenje imam "krivi" dihtung auspuha. Ja narucio originalni prsten a tek kad sam skinuo auspuh i koljeno skuzim da koljeno nije original. Najvjerojatnije je BGM PRO, slaze se po dimenziji i izgledu.
I slozen je 50mm usis u airbox, od PP kanalizacijske cijevi koja je zavarena na airbox. Ostalo mi je jos izgladit sve rezove iznutra i nabavit prirubnicu od malossia koja ima drugaciji kut pa da slozim i cijev od filtera do frge kak spada, ovo je samo privremeno. Airbox izvana izgleda potpuno originalno, a valjda dvostruko veceg protoka :laughing7:
CoK:
Iako izgleda u najmanju ruku kao fus, svida mi se sto si napravio sa boxom, napokon da ga je netko otvorio. Ova grana je 34? Jel siren i ispuh na cilindru? :headbang: :icon_thumright: :hello:
EDIT : Sa ovim cijevima u boxu i samim boxom imat ce i konstantan protok a nece se samo derat ko gljiva. Lajk!
BP:
--- Citat: CoK - 14 Svibanj, 2018, 19:24:24 ---Iako izgleda u najmanju ruku kao fus, svida mi se sto si napravio sa boxom, napokon da ga je netko otvorio. Ova grana je 34? Jel siren i ispuh na cilindru? :headbang: :icon_thumright: :hello:
EDIT : Sa ovim cijevima u boxu i samim boxom imat ce i konstantan protok a nece se samo derat ko gljiva. Lajk!
--- Kraj citata ---
Izgleda kao zesci fus, jos i ovaj vruci silikon da drzi koljeno :laughing3: ali nije jos gotovo. Crijeva od filtera do frge su samo za probu iskemijana, moram to jos slozit ali tek kad dode Malossi prirubnica koja ce pomaknut frgu pa mi glupo sad uredit za "krivu" poziciju frge. Varenje plastike ne znam bolje, a ako sad idem smirglat pobijelit ce. I jos brusenje srhova iznutra, uzas od posla, odgadam kolko mogu ali morat cu to ovih dana skockat. :)
E, da grana je oko 33.5, na subler. A kolko sam vidio po netu oni cak deklariraju da je to 35mm ID. Receno mi je od bivseg vasnika da je masina portana, sta je sve radio ne znam iskreno :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju