Ovako da krenem pricu....
Znaci kupim gilera runner 50 sp 2002 ( starija ) mislim sve serijala i imala je 30tak tisuca , kad sam je gledao za kupit nije bilo puno para niti izgled stajala vanka dosta , boja popucala od sunca i tako ali kupila me je time sta je covik samo trznija kurblom i odma sastavila radi iako ni covik nije zna oce upalit stajala tu po kisi suncu 3 miseca... Uglavnom pali vozi.... I ja odveden ... Sredim i plastike i male sitnice te narucim:
- kit dr 70
- gianelli rekord
- hi speed polini variomat
- novo mislim dmp kvacilo
Sve slozim na postojece stanje samo to zamjenim i motor je stvarno bio extra 95km/h po gps i boja svicice smedjeg govanceta malo nastelan od mene al tada sam manje i znao o tome nego sad tako da neznam tocno sta sam radio al uglavnom :
Dellorto 12 maknut limic i 65 dizna glavna bila to je i ostavljeno stavljen red spoonge i naravno aerbox nije spojen na plastike koje hvataju naprijed zrak....
Motor isao dobro i sve al ocekivao sam krc lezaja jer kao stara masina i to bili su spremni i sve i nakon nekih 500km razrade (manjeg cuvanja od punog gasa i inace uvjek zagrijem mitor prije punog gasa)
Nakon jos 2000km nizbrdo zaletija se ja a on krh osjetom da se zagusija i sta ja za kurblu on upali al klapucka orkestar zna san da su lezaji radilice i tako dodjen do doma lagano sta cu 2km i tada:
Novi koyo lezaji na staru radilicu i svi ostali lezaji promjenjeni u getribi deklu vodena pumpa nova ociscena termo grupa( klip cilindar karike) bez nekih vidljivih ostecenja i sve slozeno nazad, dista novih cjevcica , dodan filter goriva , sve tekucine promjenjene- getriba , kocnice, antifriz ma sve....
I odspojim posudu od ulja i kao ja cu misat gorivo odma da ona ili mali remen ne zastekaju i sjebu mi motor i motor stvarno ko nov , prvo paljenje i razrada sve ok , lipo zvuca lipo isa i to samo san tada rastima cili karburator i sam ga laicki stima da je na kraju radija ko zingerica ALI pocela zima i manje vozanja
- upalim ga nakon 15 tak dana da se zagrije za djir i malo duze ga zagrijem(inace nema problema) nadjem ga ugasenog i sta ja izvadin novu svicicu ova zauljena i stavin on upali i opet se zagusi sranje ka ostavin ga...
- nakon 2 miseca bozic ,nova ka... Iden ga sredit jer ka zauljilo sve mislin nisan ga voza ulje palo doli i kad san ga upalija nisan mucka i povuka mi ulje tako da san karb spojija sa cistin gorivom iz kante a ovo iz male posude uliva u drugu dok nije presta dimit , promucka ga sve vratija nazad i sve u redu nekih 4-5 dana i onda ujutro nakon sta san ga zgrija osa do sela i nakon 2 km bruuuum stane isti k**ra* ka i prvi put..
--zna san - opet lezaji!!!!!! Ali nisan prisa ni 2tisuce km nakon generalke
Opet sve isto rastavljaj opet lezaje i stavin novu radilicu da nebi bilo do toga i sve bas slozin pazljivo ka namazen bolje lezaje pazljivo slozim ali od proslog puta termo grupa je platila male rupice udubine na klipu i par frizi sa strane i rpice udubine na glavi motora kraj svicice... Sve san lipo pobrusija i sve slozija
SAMO sam stavija sve teze kuglice5.3g bile su 4.3 kuglice i to je ajme bilo al ka tija san da manje moze ubrzat dok je u razradi i skuzim u medjuvremenu da em sta mi je mal karburator za setup iako sam kod zadnjeg slaganja nekidan stavija iglu na zadnji zub put veceg dijela i smanjija mu zraka jer san skuzija da su ostecenja vjerojatno zbog smjese bogate zrakom s malo giriva iako je motor isao kao lud nije dobro...
Uglavnom sve ja to vratim, nema snage onako ubrzat zbog rolica tezih al ka namjerno i radija motor sve extra nije se nista culo i nakon 6km -6 jebenih km na 60 na sat mi opet buuum i stane....
j#bote place mi se :
-Prvo stavljen kit, gianelli rekord , kvacili i variomat nakon 2-3 000 km broooom... Osli lezaji radilice...
- Napravim generalku nakon 2-3 000 km broooom... Osli lezaji radilice...
- Napravim generalku nakon 2-3 000km broooooom... Isli lezaji radilice...
-Napravim generalku s novom radilicom i nakon 3-4000 km Broooooom... Jebeni lezaji radilice....
-Napravim generalku sa saniranim malim ostecenjima termo grupe i malo teze role da ne trza zivo u razradi i dignuta igla do kraja za vise goriva te zatvoren malo zrak na krbu vidi...
----- nakon 6 km BROOOOOOM - STA MISLITE - LEZAJI RADILICE....
MA DODJE MI DA NADJEN NOVU MAKINJU ORIGIGI i samo je stavin i vozin ovo sve odjeben al za mi para , neznan di grijesin al nesto nije dobro al ovo zadnje nakon 6km je katastrifa....
Karb 17.5 taman novi narucija a oni osli nakon 6 jebenih km....
Moja sucut onima koji ovo sve procitaju al jednostavno san se mora izjadat neznan sam sta da sad radin.... Za mi truda ledja me bole od pustih generalki izbijanja lezaja vrcenja oko motora....