Poštovani maxi skuteraši. Nakon onog mog priloga kako moj x-7 250 i.e. trši ulje (pola litre od Pule do Rijeke) moram Vam reći da nakon prijeđenih 3000 km. potrošnje ulja nema. Imao sam i put za Milano i nazad sa potrošnjom od jedan i po decilitar a sada, mogu slobodno reći potrošnje nema.
U razgovoru sa mehaničarem on je dao svoju teoriju da je skuter vjerojatno kod bivšeg vlasnika dugo stajao, dovoljno dugo da se ulje na stijenkama i između karika i cilindra osuši kao i neke brtve i semerinzi što u ponovnom pokretanju motora uzrokuje povečanu potrošnju dok sve to "ne dođe na mjesto" kako on kaže. Koliko ta teorija "drži vodu" ne znam ali znam da je bivši vlasnik nekih pola godine ili malo prije kupio novu Gileru GP- 800- a x-7 držao u garaži.
Ukratko, sada je sve ok., skuter je stalno u upotrebi jer nemam auto, zadovoljavajuće ubrzava a maksimalno sam ga na auto-putu potjerao do 140 km., kako je pokazao njegov sat.
U međuvremenu sam imao jedan kvar, napuknuće njegovog plastičnog rezervoara za gorivo, tamo gdje su mu priključene žice za indikator razine goriva. Par dana prije stalno sam osječao miris goriva po par dana i kad bi skuter bio parkiran. Majstor mi je to sanirao dvokomponentnim ljepilom koje je po njemu vrhunske kvalitete a za to sam mu platio 300kn, demontažu, lijepljenje i ponovno montiranje tih dijelova oplate oko rezervoara.
Toliko o tome a ako imate pitanja rado ću odgovoriti u okvirima mog znanja.