Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Nrg Purejet 50 +40000km

<< < (16/22) > >>

Corector:
Svaki dan se vozi, nova kilometrazica. Ja ga sad provozao, leti pedesetka sa mnom. Najjaca mi je njegova uska silueta, kroz kolone se provlaci s nevidjenom lakocom, jos su dobre kocnice i gume na njemu hehe

Corector:
Haha, kako sam znao da ce me pitati za kacigu, inqce Agvica je visi nivo, lagana i tiha ...
Upravo pokisao ko isus snoceni, u gradu ludnica zbog nekog rallya, kisni setup je izdominirao, hitna me nije mogla uloviti od rotora do Svduha

PchelaUbica:
Mrale predem zg uzduz i popreko i nitko ih ne drzi. Znaci dobra je?

Poggiali:
joj ocu i ja PJ.. da trosi ko peza vazdusar, a ide ko minarelli

jel bolji komoditet na nrg ili runner? nrg nisam vozio

Corector:
Preporucujem kupnju, tiha je i sumovi vjetra su nestali, ima dobru ventilaciju.

Odradio sam gradsku voznju od 30ak km, grad je opako zagusen ukopanim vozilima, ne sjecam se kada me je ovako okrenulo, plus sto je padala kisa, a ja na skuteru kao da mi je prvi put i bjezim od smaka svijeta. Moram priznati da me je frustrirao i projek brzine kretanja po gradu od 25kmh koliko biljezim u autu vec duze vrijeme, a bio sam veoma uporan s Nrgom da dostignem povijesni prosjek brzine kretanja od 69kmh gpsa s ovim skuterom. Sto je znacilo na desetine nezgodnih situacija...
Testirao sam i Mitas MC20 nakon pola godine, voznja je bila po kisi, khm, pljuscini i sumaglici u sumrak taman dok se trrba upaliti rasvjeta. Dobra je guma, ali ja moram ici do krajnosti i uvjeriti se gdje i kada ce popustiti, i ono najbitnije Kako se tada ponasa, da li vuce u ponor s ruba litice ili ce poskociti na rub ruba ponora i nista se nece desiti... Molas je ipak bolji, samo cu tu reci, ali dobra je i Monsumka, s obzirom kako sam se vozio sto rijetko radim kad mi se jebe hocu li pasti ili ne, vrlo je dobra, ali kad treba zakociti, moze to i bolje.

Kako je padala kisa, a smanjila se i vidljivost, a Nrg i magarac zaglavili u ljetnom "sport" modu, dozivio sam oko dvadesetak "oduzimanja prednosti", jer svaki put sam doletio, izletio, iskobeljao se od nikud iz prepunih zakrcenih traka... Puno puta mi se desilo da sam dosao do polovice auta, i taj bi naglo promjenio smjer na mene i uredno se prestrojio, gotovo svi bez zmigavca, a ja bi kao supermen paralelno odjebao s njim do ruba. Nadalje, prvi put da sam odmicao hitnoj i uspio biti brzi kroz nekih 7, 8km kada smo se razisli. Moram skrenuti paznju kako je ovo izuzetno opasno raditi, jer se sirena cuje i 500m ispred, pa se neki odmah krenu sklanjati i samo ih vidis ispriiecene s prednjim namotanim kotacem... Naposlijetku, to je veoma teska i nemoguca legalna disciplina. Jos jedan okidac za ovaj bezobrazluk je cinjenica da konacno jasem nesto lagano i okretno, nema onog kad ti skrenes, a on ide jos... (ali nikada necu biti u klasi motorizirane wc skoljke), i nakon teskih masonerija, ovo je bilo bolesno igranje i bacanje...

Ovo se desilo sada i tko zna kada ce opet, ne sjecam se ovakve navale adrenalina gdje sam otupio na motorcad.

--- Citat: Poggiali - 25 Rujan, 2020, 20:06:07 ---joj ocu i ja PJ.. da trosi ko peza vazdusar, a ide ko minarelli

jel bolji komoditet na nrg ili runner? nrg nisam vozio

--- Kraj citata ---

Ovaj Nrg je vec dugo u pogonu otkako ga odrzavam(5 godina), kupljen je sa 7000km neispravan. Vozi se od tocke A do tocke B i zanimljivo, ne sluzi kao vozilo za gust i random voznje, nego da se ide na job.

Nema te peze koja trosi kao purejet, ovaj uzima 2.7l s odblokiranom mapom i ZXR auspuhom, ide jako lijepo za pedesticu i nikome ne smeta.

Nrg je prakticniji i okretniji, kompaktan skuter, nesto je manjii i tvrdjj, Runner je vise za uzivanciju i ugodnije duze ture jer pruza vise komforq, znas i sam.

Za oba modela bi trrbalo naprijed staviti teleskope i onda je to druga prica, naravno tko se vise vozi i to voli.

PS prolistaj si malo temu pa vidi koliko se serafi po ovom skuteru, uvijek zaboravim na setup...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju