Nabavit cu brtve, neda mi se zajebavat tu oko plovka vise s diht masom jer mora rastavit cijeli skut, iako bi nova svjeza odradila posao.
Odradio poslic za dusu, (UPOZORENJE, ovo nije odradjeno zato sto se mora pod hidraulicnim pressingom i preko kurca) jos kad sve ide onako kako si tocno zamislio, to je bas veselo.
Kako je filter goriva ispran, djubreta vise nema
Nego sljedeca stvar je odradjena. Otkako je ditech polutki na piaggiu, tocno znam sto ocekujem od 50ccm agregata, inisam zadovoljan s kratkim centralnim oprugama. Pogotovo na Elystaru, znaci ljubicasta i zelena su mortus u startu i mos ga jebat. Na nrgu je sasvim druga prica, taj skuter nevjerojatno dere Elystara u svemu, a ista masina isto stanje i potencijal... Tako da sam razmislio i odlucio se na bijelu centralni malossi. Na Elystaru je polozila i prezadovoljan sam vec par tjedana u svim uvjetima, gradski, dvorisni, tripersko, zimski, ljetni, instagramski, influencerski...
Zeleni je cak i dobar na Nrgu, lijepo to sve ide, ali volim onaj kick do 30kmh pa makar i malo prevrtio, a steta bi bilo na 50ccm barem taj potencijal ne iskorostiti.
Ugradnjom bijelog centralnog sam dobio:
- osjetno jaci sus u startu
- nema prevrtavanja i moze se reci da je sve linearno, dok je sa zelenom bolesno linearno u prve 2/3 rada prijenosa, ali ne igra ulogu jer je par stotina okretaja u igri
- bijeli u odnosu na zeleni je podigao 400rpm u hladnom.rezimu i 800rpm u zagrijanom rezimu rada
- bijeli drzi okretaje do kraja, zeleni 10kmh prije kraja dopusti prijenosu da ode do maksimuma pa imam pad okretaja ispod idealnih
Sad preostaje da vidim s vremenom kakp ce to sve igrati, ali 99% sam siguran kako je to to.
Glavne prednosti duzeg centralnog na koje ciljam, i koje sam dobio na Elystaru su:
- agresivniji start i reakcija masine do 30kmh
- bolji odazivna gas kroz ubrzanje
- bolje odrzavanje okretaja i odaziv pri posljednih 20kmh
Sad planiram jos Runnera ufaziti s duzim centralnim, jednom sam ubacio bijeli, ali nisam bio bas odusevljen jer je na 70ccm osjetno bila izrazena ta nelinearnost. Dat cu jos jednom sansu duzem centralnom, ali kratki ima odlican start tako da tu mogu samo pogorsati tj dobiti prevrtavanje sto se i desilo, a za ostalo cu vidjeti, makar bi volio dobiti agresivniju reakciji i bolje drzanje okretaja u zadnjih 30kmh jer prilikom jebackih tripcina tu ima malo mjesta za popravak, dok je ovako u gradh sve dobro.