Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (115/119) > >>

matija84m:
Pratim i nadam se sretnom ishodu.  :icon_thumright:
Nisam strucan ali na mislim da si na dobrom putu. Pritisak je previsok ako je 4.3 :dontknow:
Budes ti njega slozio, bitno je da si poceo radit :icon_thumright:

Zigas:
Ne znam kako na kratko opisat što se sve radilo, da sam na kraju po Corectorovi diagnozi oko instalacije air injektora pronašao gde je prekinut spoj. Jer spoj je bio ali loš. Na kraju je i kod mene bio slab spoj u žici na samom rubu konektora minus žice. Skratio žice za 1,5 cm odtvorio konektor, sa lemom spojio ponovno žice i sada je bolje ko original. Proverio sa multimetrom od ecu do konektora i ima 0 Ohma upora.

:wav: Pali!!!

Sada opet pričekat 15 stupnjeva i opet štela ;D. Možda bi bilo dobro još nekog dana preventivno promjenit teflon na injektoru. Jer mi se činilo, i ako je nov, da je malo lagano sjeo, da mi ne spali injektora.

Corector:
 :wav: :wav:

To sa losim spojevima otkrivam extremno brzo. Fora je u tome sto ti dijagnostika kaze di sta tocno. Makar se moze i bez nje, ja bi recimo na uho cuo da se ne pali plavi injektor...

Nije cesto, al desava se najvise problema oko osiguraca, pogotovo ako je skut bio izlozen jako kiselim i vlaznim uvjetima, inace ako se pazi, nema brige oko toga. Ipak su godine tu i prvi na udaru su neki kontakti, sreca pa je vecina zasticena hermeticki silikonskim gumicama.

Ako ti se air injektor klima lijevo desno (dok je skinuta zelena dizna s kucistem) onda mjenja teflon. Ako je zapekao, ne diraj, to ti je jednkstavan test :D a iza toga naspricaj sa sapunicom kad se ugrije masina da budes 1000% siguran

Zigas:

--- Citat: Corector - 08 Travanj, 2021, 22:55:10 --- :wav: :wav:

To sa losim spojevima otkrivam extremno brzo. Fora je u tome sto ti dijagnostika kaze di sta tocno. Makar se moze i bez nje, ja bi recimo na uho cuo da se ne pali plavi injektor...

Nije cesto, al desava se najvise problema oko osiguraca, pogotovo ako je skut bio izlozen jako kiselim i vlaznim uvjetima, inace ako se pazi, nema brige oko toga. Ipak su godine tu i prvi na udaru su neki kontakti, sreca pa je vecina zasticena hermeticki silikonskim gumicama.

Ako ti se air injektor klima lijevo desno (dok je skinuta zelena dizna s kucistem) onda mjenja teflon. Ako je zapekao, ne diraj, to ti je jednkstavan test :D a iza toga naspricaj sa sapunicom kad se ugrije masina da budes 1000% siguran

--- Kraj citata ---

Ja sam bio 100%, da nije kvar tu. Kvar mi se desijo po minuti i manje od 1km od kad sam išao u dizanje pritiska na regulatoru i ta konektor se nje dirao pola godine. I onda sam našao potpuno sjeban o ring onaj zadni na air injektoru. Zbog toga sam kvar tražijo samo na tom segmentu. :dontknow: Da mi se kvar desi, kad bi završijo sa štelom negde usred sezone upotebe skutera, bi i ja kvar tražijo na intalaciji jer bi tada vjerovao diagnostiki. ;D sad sam ju ignoriral, jer sam vjerovao u to da baca grešku
zbog drugog uzroka neče upalit. :laughing7:

Zbog toga imao tebe, kad se ne vjeruje diagnostici :notworthy:

Injektor se ne klima. Samo znam, da bi trebao malo teže ič unutra. Tako da trebam teflon, da promjenim.

Sada imam ovaj desni injektor i vidi se da je nov teflon. Levi je tu još ne stisnut i njega se jako težko ugradi i još teže izvadi.
[/url

matija84m:
 :wav: :wav:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju