Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (114/119) > >>

Corector:
Kakve su to lude tolike greske? Kao da je neki kontakt slab ili je dobio vode mozda? Sve upucuje na klapnu gasa, ali otkud i plavi injektor??

Ja sam jucer greskom kratko spojio akumulator na jednog purejeta, i bilo je tako jedno minutu, na srecu nije nista crklo :D

Zigas:
Minimalno napredujem. Sada mi baca samo jednu grešku (Air injector malfunction ECU 11). Nista nisam posebno radio. Opet izvučem air injektor (jako težko) da ga ne oštetim i stavim moj, koji udje i da se izvuč jako jednostavno, pa možda i to pravi problem. Poništim greške i grešku ECU 11 ne možem poništiti. Menjam rele za injektore sa polovnim i možem poništiti grešku. Nakon verglanja isto baca ECU 11 i opet ne mogu poništiti greške. Znači nije rele. Vlage nemamu garaži. Skuter je na vlagi samo svake godine 13.5 kad imam tehnični, jer je svake godine na taj dan najgori plusak.:lud:

Sutra si vadim šajbicu iz polini čašice, možda je sad pevelik pritisak, kad sve dihta. Mozda i zbog toga prije stavljana šajbice nije išao, jer je lagano puštao, a sa jačanjem pritiska bolje je radio momentalno dok ga nije razsturalo oringa u prafaktore (onaj veči na air injektoru na strani regulatora) jer sam ga jedva pronašao.

Da malo izračunam oem regulator ima 2,5 bara sa polini federom ima cca 3,5bara (pojača za 1bar), sa dodavanjem šajbica ide do negde 3,7 bara, ja ima najdebliju sada, recimo oko 3,6 + 0,7 od malossi TC  i ima skupa 4,3 bara a seriski 2,5 bara  :kasljkaslj:

Po logiki jako prejako :dontknow:

Zigas:

--- Citat: aragonY - 06 Travanj, 2021, 18:45:17 ---Volio bih pomoći ali nemam pojma o purejetima pa cu samo reci svaka cast za trud. Nadam se da ces uspjeti otkloniti problem, uzivam citati o sarafljenju ove veverice  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Hvala. Tu pišem i zbog sebe, da imam barem neki arhiv, da mogu pogledat za nazad. Da me npr. sada neko pita koje težine imam rolice sada nemam pojma. A za tren oka mugu tu pronač. :icon_thumright:

Corector:
Ziga tesko da je crkao plavi injektor, to je prakticki nemoguce, odnosno jako mala je vjerojatnost.

Recimo ja sam imao tu gresku imao kad mi je pukla zica od plavog injektora kod dzeka. Kako sam swapao i instalaciju, netko je to ukopcavao poprijek i pod jakim kutem, i dolijalo je kod mene da je pukla zica unutar izolacije i imao sam tu gresku. Ali mi je jasno davao do znanja s prekidom ubrizgavnja ponekad, pa sve cesce.

Provjeri od ecua, do dzeka plave dizne zice, ako nije lijepo pod lukom savijena mozda je napukla, a to najvise smara kod detekcije kad je poluisoravna situacija.

Relej tesko, taj na Apriliji jos nisam cuo da je nekome stekao.

Sto se tice smjese, kod svakoga je drugacije, ovisno o kompresijkom odnosu, tko ima vecu kompresiju, moze si dozvoliti i vise goriva.

Zigas:

--- Citat: Corector - 06 Travanj, 2021, 22:49:27 ---Ziga tesko da je crkao plavi injektor, to je prakticki nemoguce, odnosno jako mala je vjerojatnost.

Recimo ja sam imao tu gresku imao kad mi je pukla zica od plavog injektora kod dzeka. Kako sam swapao i instalaciju, netko je to ukopcavao poprijek i pod jakim kutem, i dolijalo je kod mene da je pukla zica unutar izolacije i imao sam tu gresku. Ali mi je jasno davao do znanja s prekidom ubrizgavnja ponekad, pa sve cesce.

Provjeri od ecua, do dzeka plave dizne zice, ako nije lijepo pod lukom savijena mozda je napukla, a to najvise smara kod detekcije kad je poluisoravna situacija.

Relej tesko, taj na Apriliji jos nisam cuo da je nekome stekao.

Sto se tice smjese, kod svakoga je drugacije, ovisno o kompresijkom odnosu, tko ima vecu kompresiju, moze si dozvoliti i vise goriva.

--- Kraj citata ---

Za sada mislim, da imam previše goriva, jer je danas kad sam gledao sviječicu mokra. Kad dam kontakt ne javlja nikakve greške, grešku javi nakon 5 sek verglanja. Mislim da grešku baci jer ne upali, kad bi trebao.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju