Danas htio stestirat kako sam uštelao. Polako ugrijam i idem. Na malom gasu ide super, oda kad dam pun za puca i treba malo nježnosti da preguta knedlu, kad se ugrije ide super. Od jednom, kad sam neko vrijeme vozio 50km/h na malom gasu, poteram ga i nikako neče da ide preko 8000rpm. Sta sad? Mislim ok danas malo hladnije svječica mu ne paše. Idem je promjenit nazad na CR8EKB. Ok na svječici se vidi da gori na rubu elektroda možda, da je mrvicu prehladna za ove temperature, ali još uvjek mislim da je 9 bolja za taj setup.
I to se potvrdi jer sa 8 imam iste simptome. Neče preko 8000rpm. Idem dalje smanjim tlak u Polini ćešici iz 1,6mm šajbica, na 1,3mm šajbica i na 1,1 mm šajbica, uvjek isto neče preko 8000rpm. A do tu ujek brutalno dobro ide. Od 6000-7000 je brutalan. Na zadnem pokušaju več idem prema garaži, kad odjednon odkida do 8800 i brez problema izvrti preko 9000. Ko bi mi neko odvorijo ventil? Produžim đir i radi najnormalnije. Razmišljm dalje. Isto mi se desilo, kad sam mislio, da imam malo slabu benzinku pumpu, jer isto nije htijo preko 8000 i promjenio sam je za Corectorovu i po promjeni isto skuter prodisao i vrtijo prema 10000 na nogi. Ne bi bio prvi zjeban konektor kod mene. Odtvorim konektor kad vidim na plusu več 2,3 licne odspojene. Ni minus nije bio u bojem stanju. Skratim za 0,5cm zalemim obadije i vratim u konektor. Radi super
Dali je bilo to neznam ali radi. Te fine vibacije na 2t su zajebana stvar i moje skidanje konektora po 100x zbog različitih testiranj još gore.
Jučer mi se na auspuhu na nosaču odšrafila obadva imbusa i aspuh vibrirao i stvarao zvuke za popizdit.
Posljepodne nisu bili uvjeti za testiranje, jer je mogla svaki čas kiša. Odlučim sklopit rezervni blok za u štek. Set up je: oem termo grupa 50ccm sa 0,85mm squis, zazor karika 0,20mm, oem radilica sa NTN korea Lageri, Corteco semeringi, reparirana vodena sa Corteco semeringi, repariran i stestiran Air kompresor, Ditech polutka, Malossi fly kuplung, oem zvono, sve nauljeno i zatvoreno da ne udje vlaga.