Ne mogu nigdje pronaci ovakav akumulator za skuter. Moj ima 12V i 8Ah, star je vec evo osam godina i vrti kao veliki. Prosao je kroz 4 skutera, na nekima je bio instaliran xenon, sluzio je kao pomocni akumulator za paljenje preko kablova.
U medjuvremenu sam kupio tridesetak novih akumulatora, i bio u doticaju s masom drugih. Kod skutera koji aktivno koriste akumulator, njihova kvaliteta dolazi do izrazaja, pa sam izgubio povjerenje u ono sto nam se nudi na svakom cosku. Da bih prosirio vidike, odradio sam vise usporednih testova u istim uvjetima...
Formiranje od 30-60min, pa punjenje od 12h sam na svakom odradjivao. Cesto sam uzimao iste akumulatore, i bilo je tu svega, cak na istom skuteru, jedan je otkazao isti dan, poneki bi imali slabiji kapacitet od pocetka, i bilo je naravno onih dobrih. Ali, sve to traje 2, 3 sezone, s tim da je posljednja mucenje i lutrija.
50ccm skuteri s karbom imaju vece sanse za duzi vijek akumulatora, jer su manje optereceni.
Spiracell mi se pokazao kao vjecnim akumulatorom, a meni kao fanu vjecnih stvari ne bi bilo lose da uglazbim jos kojeg s vjecnim agregatom.