Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Beverly 400ie 2008. & Aprilia Rally AC 2004.
zvonkec92:
to ti je jer si ga previse mazio i gladio, ja smontiro kit i jos vratio stari iglicasti koji ima 12 tkm na sebi i koji je na svim prijasnjim cilindrima ljepio a novi iglicasti spremio u rezervu, upalio zamorce i za 5min na cestu i gas do poda. Netreba ih stedit ali trebo si odma uzet S6 iglicasti koji je siri i sa kojim neces sigurno imat problema.
Poggiali:
jbga, da sam uzeo najbolji koji ima vjerojatno bi se raspao... bad luck
zvonkec92:
kupi S6 a ne ove socijalne, slusaj me kad ti kazem
SF2 Freak:
Stari ajde ohladi malo glavu sada. Sada slozi sve ponovo pic-pic. Bez zurbe , hladne glave. Sve provjeri 3x i pregledaj. tek kada si si 120% siguran onda pali masinu.
I sada razrada. OVo se odnosi samo ako je skuteru karburator ustelan.
Upali ga vani neka radi 5min taman dok obuces jaknu , rukavice , podkapu , kacigu. I slobodna voznja , nemoj na hladno pun gas ipak je to gus odvozi ga jos 5 min onak do pol gasa a onda slobodno ga odvines. Nece njemu nista biti.
Eto ti Zvonkeca , on je isao cak i dalje nije niti karb ustelivao vec ga je cepio 50km. Slavonska Istok->Zapad i nazad.
Uljnu ako mozes malo pojacas i mirna Bosna.
Kaj vise cjepidlacis i razbijas glavu veca vjerojatnost je da nes sjebes + zlatna izreka ne prtljaj po onome kaj nije pokvareno.
dario007:
Nedostatak podmazivanja si imao.Slikaj mi taj iglicasti koji je bio unutra da vidim kak izgleda.
E sad,kod prelaska na 70cc treba i vise ulja,posto je masina sposobna potrositi vise goriva u punom gasu od 50cc.Tako ako gledas po teoriji nek se oba vrte isto okretaja,50cc u punom gasu potrosi 4L goriva na 100km,70 cc potrosi 5L.Uljna dozira 0.08L ulja i to je 2% za serijalu,dok je za 70cc koji potrosi vise goriva to 1.6%.
Brojke su bzvz stavljene,samo primjera radi.
Drugi problem je vece opterecenje na iglicastom radi tezine klipa,vece kompresije i nerijetko vecih okretaja.Onda na to dodaj smanjeno podmazivanje i imas sta imas.
Vecina aftermarket radilica ima dodatnu rupu za bolje podmazivanje iglicastog,one malo bolje imaju cak i dvije rupe.
Pametnom dosta. ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju