Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (171/257) > >>

Corector:
Nek je 88gpsa krajnja.
Prosjek je 80+ :D

Veoma dobro isplanirane brze rute za kretanje po gradu. Istina bog, u nekim dijelovima je katastrofa, ali za neke se da fino peglirat.

Spicli se pred ocima, taman sam krenuo na zeleno i ovaj s bijelim autom je proletio kroz crveno. Drukat cu ga nek si pusi k, dosao je tu u Zg, a na YT reeovito prolaze kroz crveno.

Bridgestone je strava, on vam one zimske kamencice lijepo prvo pokupi, i zato nema kotrljanja prilikom skretanja

Bakonja fra Brne:

--- Citat: Corector - 05 Siječanj, 2021, 23:03:30 ---Nisam jasio Pezu ima tocno 10 dana. Covjece, pa previse je to, odmah zaboravis voziti i dropas na mjesto pocetnika. Danas kako je bilo slabijeg prometa, osjeti se da downgrade nema sta traziti niti u centru grada.
Evo i sad malo bacio djir, neda mi se palit auto, uvijek cu radje izabrati 2 kotaca.

Ako nekoga zanima TOP downgrade getribe, evo savjet kako da to ucini na dobar nacin:

--- Kraj citata ---
Malo mi je to čudno. Otkad mi je Suhi vratio skuter na serijskih 50 ccm osjeti se pad snage uzbrdo i , jasno, nešto na startu.
Skuter sad spava zimski san, ali prije par mjeseci kad sam ga vozio u njegov brlog bilo je dosta hladno i na Slavonskoj na ravnom mi je kazaljka pokazivala daleko preko maksimuma. Po mojoj procjeni 85-90 km/h i tu na moje čuđenje nije izgubio ništa u odnosu na prijašnjih 70 ccm. Najbolje mi se činio da vuče sa kitom, ali serijskim dobro poštelanim fergazerom. Ipak čitajući ovdje na forumu da je to recept za katastrofu tj zacvikavanje vratli smo sve u serijalu. Skuter radi mirnije i tiše i nešto slabije vuče, ali je potrošnja smanjena na nešto iznad 4 litre, a dokje bio raštiman išao je i preko 7 uz neznatno bolje performanse.

Corector:
A cuj, ako zelis tunirat, ides na svoju ruku i prihvacas kompletan rizik.
Tuning je idealan za one koji prelaze jako malo kilometara, takvi bi se trebali najduze nauzivati, ako to promatramo na vremenskoj crti, i mehanika bi trebala isto tako najduze izdrzati. Naravno, 50ccm ce i dalje biti ispred toga svega.

Inace tvoj stav glede 70ccm i 50ccm setupa nije realan. Iz razloga sto nisi imao dobro ustiman 70ccm setup. Da si imao sve poslozeno kako spada, usporedbe prije/poslije bi ipak bile veoma razlicite :)

Sve u svemu, dobro je, sad vec imas umjereniji setup u vise pogleda :)

Bakonja fra Brne:
 Ma jasno mi je da je kod mene bio loše uštelan  70 setup.
Pitaj Boga kako bi to funkcioniralo na Peugeotu jer svi pišu da je zeznut za tuning.
Meni je i ova potrošnja za 50ccm od 4.2 l smiješno velika.
Ono što mi je enigma jest kako sam postigao oko 90km/h bez ikakvih preinaka. Naravski treba uzeti u obzir da i brzinomjer laže.
Pa koliko bi onda išao sa pravilno podešenim  kitom?

Corector:
Najbolje bi bilo da zabiljezis tu brzinu s gpsom, pa da se ravnas prema tome, jer maksimalac za Pezo vertikalni AC agregat ti je nekih 70kmh gpsa. Toliko s mukom nabere Vivacity koji je duplo manji i dosta laksi od Elystara.
Kad stavis LC cilindar koji je jaci na taj ppstojeci setup, on opet ide isto jer mu getriba ne dozvoljava.

Jedino, ako je cilindar 50 kopan jer postoje 3 razlicite verzije port mapa, i da se AC otvoriti da bude blizu LC cilindra, ali tada dobijes samo snagu i svega par kmh.

Manje od 4.2l ti nece uzimati, moguce su sitne varijacije, ali racunaj si da ce tako biti na Elystaru.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju