Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (155/257) > >>

aragonY:
Ali mrale, on ima lijepu gumu  ;D

Corector:

--- Citat: Corector - 17 Lipanj, 2020, 11:31:47 ---Mali LOG. Mjerim potrosnju ulja, u slucaju kad je pumpa cijelo vrijeme fiksirana u iberu.

--- Kraj citata ---

LOGčina ispoštovana, 1370km s 1litrom ulja. Oko 400km mi krade Elistarče na 1l ulja u usporedbi s Runnerom. I to zato sto je;
- uljna pumpa naspanata filksno do maksimuma
- jer se masina s kratkim GP-om vrti oko 600rpm vise

Nije cak ni strasno, ali planiram se malo vratiti na niskoturazni auspuh, ilitiga dugu granu, pa cu onda baciti test, kad nemam pametnijeg posla na ovom skuteru :D

Corector:
Jutros jednom momku izasao u susret pa ispitao dal mu radi ECU, i kako sam mu pokazivao neke cake posto je Pjurdzetisa, reko ajde da izmjerim kompresiju na ovom zanorcetu. Naravno, istekao sam plavi injektor i dodao gas do kraja, anlasovanje je trajalo 5 sekundi.

Usput kad sam vec posteno uprljao ruke od svijecice koju sam zimus userafio, reko ajde tutnut cu drugu, posto se ovoj vide tragovi istrosenosti na minus elektrodi, a i centralna je malo zaobljena.
Posto je stigla kriza, tutnuo sam polovnu, al ko novu svijecicu.

matija84m:
Jesi mjerio kolika je kompresija drevo 70 na purejetu?

Corector:
Pretovari su dosli na naplatu, kao i visi stupanj iskoristivosti DReva. Polovna radilica iz 2003. godine je izdusila (mislim da je imala 12tkm prije dolaska na DRevo, a i tko zna mozda je netko nesto naceo...), na srecu skuzio sam cudno ponasanje i blage ruzne zvukove na vrijeme, pa to jos sve vozi... U zadnjih par dana, pocelo mi se.desavati da odjednom imam brutalno bogatu smjesu, i ubrzo je sve doslo na vidjelo.

Oko 10tkm je presao 70 setup, a na Runneru jos sve vozi nakon 20tkm s manje pretovara i manjom kompresijom. Polini Sport mi je satrao prvu radilicu nakon 35tkm negdje, ali nikad nisam utvrdio gdje klapa jer nema lufta, a nisam je htio skroz otvarati...

Sve u svemu, dobro je i izdrzao, da je netko laksi i normalniji s gasom, islo bi to jos barem 20tkm vise.
Vidjeti cu sto se tocno desilo, pa kad ovaj DRevo nastavi karijeru, svakako cu smanjiti kompresiju, jer lov na 120gpsa s pretovarcetom nije zdrav. Uglavnom, zadovoljan sam, musice me nisu izjedale, draze mi je da ovako dodje na naplatu, polako sa stilom pa cemo vratiti u zivot makinu, ali sa svega 60% iskoristivosti DReva za drugi put jer sam itekako svjestan opterecenja na radilici :headbang:

PS zanimljivo je to da maksimalno fiksno naspanata uljna pumpa nije garancija  da ce radilica duze izdrzat...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju