Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (151/257) > >>

matija84m:
 :-X
Jesi zakrpal? Dal brtvi sada plovak?

Corector:
Rezervar je pukao. To sam vidio jos otkako sam kupio pezu, ali sad kad su dosle vrucine, dodano je procvjetao pa bi bljuje bengu van cak do 1.5l...

Stavio novu brtvu za svaki slucaj jer je i stara vec pocela pucati, zakrpao dihtmasom rezervar za svih strana, i sad cu ga pustiti neka se susi barem 48h. Dakle nema voznje s pezom... Ispraznio rezervar... I sad se sjetim da sam trebao pokusati zavariti tu pukotinu, pa tek onda napacati...

Na pomolu je realizacija mog francuskog nacina razmisljanja. Asimetricni amortizeri... Trazio sam sto jednkstavnije rijesenje, zelim smiriti zadnji kraj od extremnog sabijanja do granicnika i extremne ispucavacine (jeste li jahali onog bika u lunaparku?), I usput da smanjim ispigavanje masine jer mono sistem nije za mene...

Ovaj pomocni amortier bi bio slabiji od glavnog... Na taj nacin bi Pezu doveo da bude mirniji, sto znaci zajeban nivo bacanja :D

matija84m:
Bilo bi dobro zavarit. Diht masa ce popustit.

Corector:
A htio sam to napravit. Jbg overloadan sam i reko ajmo lagano to rijesti. Usout provjerio podmazivanje masine, sve za Oskara fino uljavo, i idem staviti serijske granicnike usisa jer sam ove bio rasirio do maksimuma. Zanima me hoce li usis biti ista tisi i da li ce utjecati sta na performanse. Malo relaksacije bez hidro oressinga od 40000bara odmah sada hitbo hitno hitno gori zenlja vozim krs na kojem se izredalo 300 čmrljavaca i svaki je neato zdrkao, 59kn kazes u jebi te bog jesi skup...

Kad vidim cvaju u ovakvom filmu ulja, znas da ga ne pustam :D

Zanimamme da linse moze smanjiti buka s tim granicnicima koji su u originalnoj dimenziji, ako se ne desi nista, ostaviti cu originalnu postavku da lamelice bezveze ne trpe.
A onda cu napravit nesto konrektno, probusiti zaklopku klapne gasa za jos malo zesci odaziv na gas i vise snage na manjim otvovrima gasa.

Corector:
Sutra varim usicu na ramu, sve prolazi odlicno i apsolutno nista ne treba sjeci. Ako netko ima za posudit amortizer od Peugeota Speedfighta onaj prednji, ili od Batine slobodno nek se javi, sve ce ici na seraf gore.

Plan je ubacit pomocni amortizer koji ce pored glavnog preuzeti barem dio opterecenja na sebe, taj amortizer mora biti slabiji od mono amortizera, inace ce preuzimati vecu silu. Sada nabijam zadnji amortizer do kraja (treci do sada) i zanima me koliko ce skuter biti kruci jer ukrucujem masinu na polovici duzine bloka, a ne na osovini sekundara, s obzirom na visi nivo budzet skarabudzeta, usica bi trebala biti zavarena za 20min s pripremom, a sve ostalo je na seraf. Uvjeren sam da cu dobiti osjetan benefit, s obzirom na brzinu rijesavanja provlema, ovo ce biti dobro. Planirao sam odradit support, al sad je fakat krivo vrijeme za to.

Inace ovaj Pezo ima dosta dugu ruku nosaca masine, pa se to sve veoma veselo ispigava na sistem poluge.

Subotnji nocni Pezo party je zavrsen, a ja sam ostvario svoj cilj, da francuz bude drukciji cak i od francuza.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju