Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (12/257) > >>

TopPerfomance4:
S tom naljepnicom češ da dobiješ +5 konja će peža da preskakuje 70-tke ko veverica

Corector:
Ne radi server za slike...

Masina je 100% rijesena. Svaki serafic je na svom mjestu... Originalni... Ne onaj za drvo. Sad je milina za voziti s oem airboxom. Jedino mi se malo cuje na nekim frekvencijala TT spuhce odnosno selen njegovog nosaca se raspao , to mi je vec cetvrto leolonce kojem se raspao selen. Sad jel to zbog pomicanja nosaca dok je stegnut pa se torziono rasturi ili zbog voznje,nisam siguran. Uglavnom kupio sam ijh rasturene ili polurasturene.
Trebalo.bi dati napravit tih selena, u medjuvremenu cu izbunarit zdraviji nosac jer je to milina za voziti, a ne pezin agregat koji zvuci kao mjesalica puna kamenja sa 150 decibela buke. Manje su i vibracije, iako piaggio purejet ima manje gume na selenima.

Sve su plastike gore i normalno se vozi. S radom agregata sam zaovoljniji nego ijedan vlasnik karburatora, kako i necu biti kad je ing. Luigi odradio smesu za Nobela, sve je u najboljem mogucem stanju. Zadnja kocnica je odzracena i zato nisam probavao cimat na zadnje kolo. Inace nema sanse., prevelik je mesjuosovinski razmak, a da sjedam na kofer to mi se neda.

Pali gumu kao lud, napravio sam nekoliko velkih oblaka. Pezina masina nije mogla zavrtiti kotac, i kad bi zavrtila malo nekim slucajem, brzo bi se kvacilo otpustilo i nastavilo bi paliti zvono. Za to ima svjedoka s meeta  :laughing7:

Skuter je sada jebeno upravljiv, direktan, puse za vrat runneru ,izglda da se vise ne piga, odnosno pezino piganje je bilo zbog trulih i propalih selena na bloku zbog pezine masine. To cu jos vidjeti kad vratim Bridgestone zadnju gumu,jer s ovim starim Dunlopom sam zamalo pokojni vec 60-ak km koliko je vozim.

Odradio sam i provatni tehnicki, izmedju ostalog testiranje zanosenja zadnjeg kraja kad se zablokira zadnji kotac na 80kmh pa do zaustavljanja. S pezinom masinom mi je navlacio u stranu i to opasno. Situacija je za Oskara jer se tragovi na vise kriticnih test dionica poklapaju. Tu je polozio kao i za odlicnu upravljivost. Centralna nogara nece strugati.

Pored svega ovoga postoji jos 1 problem, odnosno 2. To su naravno pezine iznutrice i kontinuirano me nadrazuju i zivciraju, jer su zamorcad.

Rijec je o kocnicama. Prednja Ajp gore i dole s opletenim lajtungom i diskom 226mm. Odzracivao ozracivao mijenjao plococe. Slaba je sila kocenjam kao da ima premali potisni klipic. Malo i zvace. Nagazis je do kraja svom snagom i onda nekako koci,ali zamorce je celjust sigirno.

Zadnja kocnica. Ajp pumpica, isprobane 3 ajp celjusti,opleteni ljtung. Cak i nije losa,ali je prije swapa znato produljila hod, a plococe s malo km jer sam ih stavio ljetos. Sad s piaggio celjusti onak zvace,vidjeti cu kad sjednu plocice.

Sto se tice budzenja, imam sve osim termo grupe i glave. Sve sitnice i detalje... Cak sam dobio od bate from Sukosan TPS leptir gasa od Jet Forcea 125 koji ima promjer 26mm ak se ne varam. Imam i prirubnicu za piaggio 26mm.

Ne znam jesam li spomenuo ,jedan od razloga zasto je purejet struja kvalitetnija,lezi u tome sto je originalni patent za skutere s direktnim ubrzihavanjem iz Orbital engine company smjestene u Perthu (Australija). Kasnije ih je otkupio SynerJect koji proizvodi kucista injektora,dizne,regulatore pritiska,kompresore.. TPS Bing u Njemackoj. Namotaji su Mitsuba. Svi dijelovi ajnsprica su vrhunske zavrsne obrade i nema traga kinescetima. Ono sto ja primjecujem kroz godine iskustva, je vrlo mala mogucnost kvara,a mnoge stvari se nikada ne kvare. Cesti su kvarovi zbog nestrucnog rukovanja kad se fizicki nesto osteti,ili ako se pali s gotovo praznim akumulatorom pa se moze sprzit ecu.

RunnerSukosan:
Dr. Pura imam za tebe jedna klijesta koja bi trebala pasat na saraf pa ti ih poklonim. Jesi znao da npr utva 75 ima jednoklipna klijesta i da koce za oskara?

Jedva cekam da to nabudzis pa da ubijes brasno u skepticarima i hejterima!!! Doletit cu posebno from sukosan u city kad se bude slagalo :icon_biggrin:

Tomi_ZG:
Sve razmišljam,sad bi i ja prešao na večni agregat,koliko bi samo goriva manje trošio  :icon_scratch: :icon_scratch:

Toni46:

--- Citat: Tomi_ZG - 15 Studeni, 2017, 15:14:37 ---Sve razmišljam,sad bi i ja prešao na večni agregat,koliko bi samo goriva manje trošio  :icon_scratch: :icon_scratch:

--- Kraj citata ---
Ustekaj ti sebi BB :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju