Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (106/257) > >>

Corector:
Nemam uputsva niti upaljac :D

Evo ovako, oprostio sam sve grijehe pezi, ubaciti cu upaljac pod sic i dobro... makar cu radje ispuhat bravice i uspricnut silikonskog spreja sto periodicno radim.

Kad sam upalio skuter nakon sto je odlezao malo poslije pranja, skuzio sam da izgubi snagu za vise nego dvostruko, i vidim pali se lampica od injectiona. Odmah sam znao da sam isprskao strujni dzek s miniwashem jer sam ga zavlacio tamo i gdje ne treba, reko treba ovu sol potamanit ionako imam problema s francuskom limarijom.
Desavalo se sljedece:
- lampica se ugasi - masina jako izgubi snagu
- lampica se upali i signalizira da je nesto zaliveno vodom, skuter dobije snagu, ali vecu nego sto sam imao do sada

Stacioniram se i odmah provjerim ECU, i imam sto za vidjeti, dzek je prepun vode. Zaboravio sam da ne smijem prskati ispred cilindra masine jer je ecu postavljen privremeno posto sam saltao mape, i to tako da se voda slije i zadrzava u dzeku.

Isusio i spricnuo sa silikonskim sprejem. Sada skuter vuce bolje nego ikada, tj. ne sjecam se kad je ovako isao :D

Evo i neka logcina

Dobio je nekakvu cudesnu moc koja probije na 60kmh, bas se cuje na snimci, to nisam jos imao.

Setup:
-DR evo 70 + malossi glava
-ZX duga grana
-Multivar 2000 + 8gr malossi
-Piaggio OEM remen cca 18mm
-Malossi zeleni centralni
-Ditech polutka
-Getriba +25%
-OEM kvacilo, oprugice i zvono
-Pritisak podignut za 0.5bar na 3bar + Malossi ecu Ditech Morini
-TPS, bored 18>20mm
-Serijska radilica,usis,filter zraka.

v3kac:
baš zuji getriba i variomat na ful gasu  :icon_biggrin: ali ide zeru bolje nego moj leponardo 125 4t std

matija84m:
Bas ide veselo :icon_thumright:
Morat ces ga cesce prat :toothy10:

Corector:
Getriba zuji jer je dobro zgrijano ulje koje je izgleda kao voda, ali staviti cu gusce jer je sada 75W i jos je od Elfa koje je jos rijedje nego neke druge marke, to skuzis odmah cim protreses bocu iste gradacije drugog prozvodjaca.

Vec sam se pomirio da sam skurio ECU, reko ko ga jebe ionako ih imam u steku na lopate, pa zato niti ne marim, a svidjelo mi se ovo saltanje ecua u par sekundi pa sam experimentirao sa smjesama i setupima nakon sto sam slozio ovog DReva.

Uglavnom, evo cisti dokaz da u problemima ima neceg dobrog, i moram reci da elektroniku treba zaljevati vodom :D

Corector:
Editirao sam prvi post, uredio sam ga da ne izgleda kao izlivena sepeticka jama.

Jer ipak, prevozio sam i betonske blokove na podnici, elegantno bez problema.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju