Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (75/257) > >>

Zigas:

--- Citat: Corector - 23 Listopad, 2019, 09:52:36 ---
Jos jedan zakljucak, iako je 20% predugo za ovu masinu, na nacin da je ne mogu razvrtiti u krajnjoj, mene to uopce ne smeta jer na startu nemam problema, a purejet je masina koja se ionako ne voli vrtiti iznad okretaja jer ne postizem prakticki nista s jacim spuhom.
Preostaje mi da vidim izlaznost remena, ako mu treba jako puno do bendixa, onda bi stavio cak i 13%, pa da 7% darujem Nrgu 50, jer na ovaj nacin sa eliminirao struganje remena po bendixu.

--- Kraj citata ---

Mirno ostavi samo 13%. Ako ti bude premalo, stavi zadnji gumu 130/70-12 i dobiješ još 3% i bit če taman. :icon_thumright:

Corector:
Ici ce 13% vjerojatno sutra, ionako ne mogu iskoristiti 20% tako da sam vec dogovorio zamjenu 7% za 13% pa ce i runner imati 13% jer je to taman za purejeta 70. I onda mi ostaje jos jedna 7% i nju planjram na Nrga 50 purejet jer moze to bolje :D
Kod mene nema nazad, vjecbi setup kad se jednom nadogradi, ostaje takav zauvijek.

Stigla mi je H4 ledica s lecom, zadovoljan sam, slijedi nocni test. A izmjerio sam koliko Ampera vuce na 12V, kratko 1.74A, dugo (kratko + dugo 2 ledice se upale) 2.61A, sto znaci da kratko trosi oko 21W a dugo oko 32W

I ovakav si kuplung trazim od hobde sa smedjim ferodana, najmanje vibracija i najljepse mi krece.

Posto ce mi Elystar biti zimski skuter, sva energija ovog svijeta je usmjerena na njega, trenutbo sam tokiko zadovokjan da me ne zanima nista drugo, sve ide pod cerade i garaze, a ostaje samo on na sceni.
Tako da sam korak do toga da ga pocastim Mitas MC34 Super Soft gumama :D

Sad kad sjedne ledica spreman sam za extremno tripanje.

S masinom sam pre pre zadovoljan,niski tajminzi su za Oskara, krecem na 3000rpm, i vozim se na 4500rpm, imam jaku mrtvu serijalu, a kada dam gas fino se nagura neki kosmoski mod.
Jos nisam vidio neki 70ccm setuo s velikim produzecnjem a da tako lako i fino krece sa serijskim federima, purejet moment je konacno dosao do izrazaja i nadmasio svaku vertikalu s dugom granom.

Iako sam gotov, planiram provesti kontrolirano serafljenje jer sam u dusi karbos fan koji odustaje tek nakon sto se sve raspadne, i dira iako je sve dibro, pa ide do vrhunca kada dobro postane lose i tek se onda vrati na najbolje. Tako da si planiram provesti grijanje, i volio bi sloziti ogromni vizir od 1m^2 za suoeriornu zastitu od hladnoce

PchelaUbica:
Opaaa mrale . Cine mi se dobre te lampice. Aj bas poslikaj i posnimi da vidimo kako to sija
Aa jel nije bilo vecih rukavica? :) Il su to kineske xxl
A te kumplungove sa smedim paknama imaju mf rms i ostali  iz low budget klase. Nekih 15 ojra

dacerovs:

--- Citat: PchelaUbica - 25 Listopad, 2019, 14:33:52 ---Opaaa mrale . Cine mi se dobre te lampice. Aj bas poslikaj i posnimi da vidimo kako to sija
Aa jel nije bilo vecih rukavica? :) Il su to kineske xxl
A te kumplungove sa smedim paknama imaju mf rms i ostali  iz low budget klase. Nekih 15 ojra

--- Kraj citata ---
On trazi original Hondin, ne te rms điđe miđe

Sent from my iPhone using Tapatalk

Corector:
Nista rms kinescad i ostala zamjenska
sranja, pa da mi u sred teske tripcine pukne kineski feder kvacia, odlomi se usica,feroda ili da mi stvara vibracije. Uvjerio sam se u Hondinu finocu kvacila i ta profinjenost mi je vrh jer cesto imam potrebu gmizati, a ikada sam pretovaren necu da gulim jarca jer nema potrebe zbog podrumskog momenta. Jer nemam vise takav setup da  trazi jako kvacilo, a piaggio ferode su grube i ono podrhtavanje me vise ne zanima. Tako sam si ugradio Hondin kuplung u Runnera i krece vec na 3500rpm, tako fino i ugladjeno, a cim napucam gas odmah ide u okretaje s tim da kuplung ne proklizuje na nacin da je preslab, nego fino ugrabi, a opet ne zagusi masinu, jednostavno mi se vise svidja ta finija smjesa koja nije za visoku turazu jer se brzo onda potrosi.

Dakle polovan kuplung s nekog Hondinog zracnjak koji je ko nov, ali je ipak iz 98'e.

Svakako cu detaljnije obraditi zarulju, a Elystar ima, rekao bih najbolje preddispozicije da je iskoristi, jer je sjenilo veliko kao u automobila.

Moram priznati kako sam se proteklih dana vozio ponovi bez svjetalq, zapravo samo s 2 pozicije,najabije ledice. Bila je to extremna adrenalinska voznja gdje sam taman testirao 20% produljenje i razradjenog DR
reva, isprovocirao sam mnogo oduzimanja predbosti, ali sreca pa EBC sinter opet vrhunski koci (cim piknes kocnicu, duh prvo izadje iz tebe).
Organska smjesa je za mene proslost u to je toliko ocajno opcenitno, a na Elystaru sam imao ozbikjne probleme dok sam bio u oretovaru, morao sam iz sve snage kocii i imao sam bolove u prstima tokom tripa kad bi recimo uslijedila nizbrdica i sepertine...
Otkako sam se ukrmio, sa full opremom imam skoro 120kg, a kad se sjetim dok sam bio leptir puno toga je biko drukcije, a sada samo problemi, sto s kocnicama sto s ispigavanjem ... dugo mi je trrbalo da prebolim to sto me namazu 50ccm skuteri a ja vozim 70tku...

E da, Elystar ima 95mm siroku prednju felgu, a Runner 107.5mm (ista mu je i zadnja).
A Battlax na Elystaru 95mm felgi je sirok 117mm (ima preko 30tkm i vozi se 4 pune godine, tako da je se malo rasirio), a na Runneru 122mm. Radi se o 120/70-12 gumi i sad mi je jasno zasto sam imao slabiji gripnakon sto sam prebqcio gumu s Runnera na Elystara, tako da bi ga mogao pocastiti super soft smjesom kako bih opet spigao vilicu :D
Sad mi je jasno zasto se Elystar brze i lakse baca na lrednjem kraju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju