Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (252/257) > >>

Corector:
Nemam zivaca vise stajati na svaku drugu benzisku,.pa cekati ove ispred da kupe cigarete koje imaju samo u skladistu, ili da prime paket kojeg nema...

Probao sve i svasta, ali PureJet je nezamjenjiv.

I reci cu samo jednu stvar.
 Sve ima mane, ali PureJet ih ima najmanje!!!

Kaze vam lik koji zavasa motor do mora u iber i ne pusta ga. A na ovom skuteru sam se.izivio na sve moguce nacine:

- od namjernog paljenja gume do felge i zakuhavanja
- od savijanja rame.od pretovara
- od uznesenja na Biokovo sa 50ccm i.350kg ukuone mase
- od korostenja vecinom polovnih dijelova koji bi drugi bacili u smece, znaci.kad se.dio raspadne.onda tek ja bacam. I da, jos se.vozim s provrcenim impelerom, ali vrti elektricna.pumpa.
- nabijena dobra kilometraza po OFFu, pogodjene septicke jame rastureni amortizeri, zadnji vec cetvrti furam

Ni slucajno me ne zanima.fensi redovno odrzavanje za ovaj skuter, ovo je za cisto izdrkavanje, i testiranje svih fuseva i granica tolerancija.
Naravno, prije svega, najveci mi je fetis otici u trgovinu i natovariti vise robe nego s autom.

I dalje je tu i dalje se vozi
https://youtube.com/shorts/duKXJf9I0Iw?feature=share

Corector:
Da li netko zna za pravog majstora tapetara koji bi mi stavio novu spuzvu i isprofilirao sjedalo po mojim zeljama. Naravno, treba uzeti u obzir i ciljanu masu, jer me sabijene spuzve do ibera ne zanimaju.

dario007:
Pitaj Belog,on ti nekog u Mičevcu ima...

Corector:
Hijao, cuje se prednji desni lezaj kotaca. Lijevi sam mijenjao jer je otisao na 20 000km negdje. A sad sam na 54000. Klima se prednji kotac, moze se to jos voziti, ali nije isplativo. Prednja kocnica slabije koci zbog toga, a nkve sinter plocice imam, i krivo se trosi prednja guma, a nova Molasica. 20kn investicije ce morati biti ulozeno, ipak je to dio od krucijalne vaznosti.

Jedini je problem sto ne znam na pamet dimenziju orednjeg lezaja.

Edit: 6202 je lezaj prednjeg kotaca elystar

Corector:
Izmjenjena oba lezaja 6202 u prednjem kotacu.
Provjera forme zamorceta s potrosenim remenom, zavrti preko 10000rpm niz nadvoznjak. Na ravnom vrti 9400rpm, a da je dobar remen ne bi preko 9000rpm islo. Stavio gumicu da sprijecim.prodor vode ispred lezaja prednjeg kotaca, iako to nije rijesenje. Dobro napacao lezaje sa svih strana da ih zastitim od atmosferlija.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju