Tehnički kutak > Garaža
Vjecni skuter - PureJet
Corector:
Prosli mjesec bilo za 3.5kn, ja uzeo za 4kn. A danas je 5kn kila brasna! Znam da je to nista za mnoge, al jebiga, netko mora biti prije na udaru.
I onda mi kazu kako si dovezo 100kg brasna na skuteru? Sine, pa ide i 175kg samo tako, a da je za dzabe dovezo bi i 200. Ajde, 25kg sam dao kolegi posto smo se muvali oko jos nekih ducana.
Samo brasno i purejet, nista drugo mi ne treba.
how to screen capture
Danas kupljen mali set gedora, jako je praktican i odlucio sam da cu ga imati uvijek sa sobom. 88kn dodje. Puno jeftinije nego redovito odrzavati skuter. Ovo je ujedno i jedna od ekonomskih mjera, jer mi je puno jeftinije serafit na cesti kad stane, nego voditi redovno odrzavanje (servis kosta 250kn).
Corector:
Uskoro ce prednje sinter plocice poci %u010CA, pa sam se pripremio. Sad imaju tocno 10 000km, stavio sam nove 25.3.2021. Jbt pa ne mogu vjerovat da sam toliko presao, sve sam dokumentirao. Ocekivao sam puno manje. Ocekujem da cu preci izmedju 11 i 12tkm s trenutnim.
Ove lijeve organic sam uzeo jer sam mislio preci na njih zbog krize, posto su duplo jeftinije od sintera. Ali za sad ce biti u steku, a sinteru ostajem vjeran.
Nabavio sam novu vagu, pa reko da stanem u zimskoj opremi, cipele sam drzao u rukama.
Nije lako klipnjaci, skidam joj kapu. :notworthy:
Jedan od razloga za vaganje je i ovo. Muku mucim sa zadnjim amortizerima, sve raskinem jako brzo.
Ovaj je bio nov novcat priie pola godine, i sabijacina se desava vec neko vrijeme.
Na skuter amortizeru mi je pukao odbojnik ko kokica.
Jedina pozitivna strana u toj teskoj prici je da na motorima, (skuteri su ionako gotovo svi plivajuce banane) odmah vidim koji ima dobar ovjes, a koji ne. Dakle, prednja vilica, zadnji amortizer, seleni u nosivoj konstrukciji. Sokiran sam kako su mnogi motori radjeni za ljude od 70kg, jer plivaju nenormalno. Ali jasno, velike su to razlike, i tu se moraju odigrati individualne postavke.
aprilija top:
Kupi jos 500l ulja i toga bu nestasica vele ko i za wc papir nevjerujem da ste ste tak bolesni u glavu.
Corector:
Aaa ne ne, to je za pola ulice dobrih ljudi. Dolaze teska vremena, a dovro se dobrima vraca.
Corector:
Danas je doslo pravo ljeto. Evo, i vecer je vec topla.
Ono sto zamjecujem nakon jutrosnje zime, jest to, da masina ide u prevrtavanje s lakocom, veca je i krajnja brzina.
Taman sam htio htio snimit situaciju, i imao sam nalet na ove sto mi cesto to rade. Nisam se bas snasao jer je ovaj kocio ispred mene, s obzirom da takodjer tu nije ocekivao nekoga u kvaru .. Zanimljivo, da iskljucivo, i bas u 100% slucajeva, sam imao prilike naletiti iskljucivo na njih:
https://youtube.com/shorts/_wunYNVDXt0?feature=share
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju