ja sam dobio dojam da je ug9 dobra guma za hladno vrijeme(zimu), ali je zamorce na malo jacem snijegu...
ove godine polovicom prvog mjeseca spremamo se ja i kolega u kafanu, ponudio se da vozi, ali zove da ga dodje slepat jer je zapero u dvoristu a snijega nakrkalo to popodne jedno dobrih 20cm(pezol 206 sa ug9 u dimenziji 185/65 R14 sa par 100km)... ja sedam u vecna kola(golf duja 1.6td opremljena sa eskimo s3plus cca 10kkmnaprijed i stara s3+ sa +40kkm iza) cupam se iz dvorista iz prve bez problema, s tim da trebam okrenut auto u 3 poteza... dotrcavam do njega on lud psuje gumu i auto... slepanje do ceste je bilo naravno uspjesno, ali ni po cesti pezola nije mogla proc jer je opet zapela, tako da sam ga odma slepao natrag u dvoriste... u kafanu smo naravno dosli jer smo isli vecnim kolima koja su se vez problema probilia kroz snijeg koji nije stao padat sve dok nismo krenuli doma iz kafane...
tu sam ja zakljucio ili je guma ili je vozac, a posto obojica vozimo podjednako dugo(razlika mjesec ipo), bit cu fer i rec da tu iskustvu vozac nije u igri, al mozda i je ko zna.
i jos jedna stvar, par dana poslje picimo opet u kafanu svaki sa svojim autom, ali ovoga puta cesta je cista, a snijega je svuda okolo... u jednom trenu samo u retrovizoru vidim da on produzuje ravno u polje dok su vecna kola savladala zavoje bez problema i tako mi kolega zapeo u skoro 50cm snijega pa su i po 3 put vecna kola uspjesno slepala pezolu... vidjet cemo kaj donosi ova zima koja dolazi
opet dolazim do zaljucka, ili je guma ili je vozac, ko zna