Pogledaj si na netu.
Ja se razocarao u Dunlop Sportmaxx, reko sta je ovo bokte, kad ono RF. Najgore se ponasa na nekvalitetnom ulizanom asfaltu, kad krene klizati, nece stati. Dok recimo continental premimum contact5 i goodyear F1 asymmetric3 isto hoce proklizat, ali to klizanje mozes kontrolirat, a ne ono kad ti krene i useres se jer nema kraja.
Ove gume koje ja vozim su stare do 2 sezone.
Ono sto me najvise smeta kod Run Flat guma je velika neudobnost i tvrdoca. Kao da imas gume stare 10 godina. Jer imaju pojacane bocnice. Ujedno su i teske u pm. Unistavaju podvozje, provjereno, tako da su izletile u djubre zauvijek kod mene.
Ove jeftine gume me ne zanimaju, jednom sam izletio u jarak kroz Moravce (kocio motorom niz brdo, nizbrdica se naglo povecala i auto kao da je dodao gas koliko ga je kosina povukla, malo sam kasnije poceo kociti i samo gledam kao klizi klizi klizi klizi klizi i hop u jarak). Priznajem da tu nisam dobro predvidio situaciju,ali neces mi klizati 5m vise, ako.moze manje jer to je kljucno. Nisam se nikad toliko dugo sanjkao koliko sam klizio s 4 kotaca.
Druga situacija su nove neke kisne Fulde, reko ne trebaju meni dobre gume, pomalo cu. Gume su drzale bolje po mokrom nego po suhom. Udario bocno u rizol u sred susnog ljeta, malo se odsklizao.
Nakon toga konacno mi doslo iz dupeta u glavu, presao oko 150tkm u svim mogucim i nemogucim uvjetima, i shvatio sam sto znaci imati potpunu kontrolu nad volanom. Jednom sam se nasao u situaciji da su me 2m dijelila od krsoloma, da je bila Fulda kajao bih se zbog par stotina kuna vise.