Been there done that...
Imas dvije solucije posto vidim da ne zelis stavljat kit i trosit prevelike pare na upgrade.
1. Kupi rabljeni sportski auspuh, ima ih po 300kn u solidnom stanju, nesto tipa Leo Vince ZX, Giannelli Rekord, Yasuni Z/R, Hebo performer....uglavnom nesto za serijalu/base kit. Puknut lakse rolice, nesto tipa 4+ grama, iza na kvacilo zuti malossi centralni (moze i neki drugi tvrdi od serijskog) jer je tvrdi od bijelog i drzi polutku kolko tolko izvan rupe zbog nelinearnih kanala. Na kvacilo takoder tvrde federe, nesto oko 3500-4000 okretaja, sve preko tog ce bezveze kurit slabo minarelli kvacilo,a efekt toga ce biti proklizavanje. Ako ti je stariji model aeroxa, trebo bi imat Dellorto 12 s glavnom diznom 86, ler 34 i fi airboxa 18mm. Za svaki slucaj otvori fergazer da vidis sta je tocno unutra. Stavi jos u airbox malosssi red sponge jer ne kosta puno, a opet masina dobiva nesto vise zraka sto je za tak veliku diznu i sportski spuh optimalno. Nemoj kupovat nikakvo remenje tipa Bando, Dayco, TOP, malossi ili neke koji nisu namjenjeni za minarelli nego kupi ili original yamaha ili Polini obicni zamjenski remen, oba remena traju 10 000km bez da konci pocnu virit ili da se znacajno stanje. A ove bajke da s duzim remenom dobis nesto znacajno prekrizi odma.
2. Ostavi stage 2 spuh jer je ok, nesto slabiji od sportskog ali opet ok. Polini variomat kupis i s njim dobis federe za kvacilo, a ako uzmes onaj bogatiji paket dobis i centralni i remen i evo slider koji i mozes i ne moras stavit. Skuplji paket je bolji jer dobis prakticki sve, ali to sam moras vidjet kolko para mislis dat.
Ja bi uzeo prvu variantu u obzir, ali ka sto sam reko, sve ovisi o tebi i kolko para mislis dat na to.