Tehnički kutak > Tuning skutera

Dizna i role za piaggio ac base + base spuh?

<< < (2/17) > >>

lukazikaovic:
toliko san izludija sa skidanjen karburatora da bi na tvom mistu ostavija tu diznu koja je u motoru, probuza jos jednu rupu na unutrasnjoj pregradi i onda štela promjer lulice dok nebi dobija dobru smjesu :D

a za to ti triba jedna inekcija medicinska. prvo probas sa ton serijskon lulicon ako je prebogata smjesa onda napravis inekciju sa 16mm otvorom ako je jos uvik širiš. :toothy9:

kao na ovin slikama http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,107378.280.html

za prominit diznu triba 10ak minuta a za prominit inekciju sekund  :laughing7:

SixPack:
Znaci, setup bio drevo ac i sc08, multivar gore i pustio role 7.5g, pustio centralni malossi bijela, diznu takodjer pustio .70 na oem airboxu, i potom metnuo Z-a na isti setup, i dojmovi za yasuni Z su sljedeci:
ima dosta slabiji šus u podrumu okretaja, kod kretanja itd, na srednjem radnom rasponu okretaja su tu negdje, s tim da sc08 bolje reagira, a u gornjem radnom rasponu Z je osjetno jaci, pogotovo oko krajnje gdje sc08 posustaje, yasuni puni i dalje, tako da je krajnja ocigledno znacajno veca. Najslikovitije da opisem razliku oba spuha je kao npr turbo benzinac u ulozi sc08 i vtec u ulozi yasunija.
Ranije sam vozio sc08 na Polini Sportu koji ima nesto slabiji tajming od dreva, i šus u podrumu je bio strava, ali krajnja katastrofa, cim bi nabrao okretaje bi poceo prevrtavati, dok evo mi nije nikada prevrtavao. Bojao sam se da ce sa Z-om trebati ici mozda na lalkse role, tipa 7.2g ali ocito ne, cini se da su ok, radi ok. Sa 7.2g na sc08 mi je bio bas "preeekratak" prijenos.
Promjer grane sc08 je 18mm a Z-a 21mm.

SixPack:
Z ima dobar dubok zvuk na leru, bas jebeni ton. Iskreno, prvi dojam, u prve dvije trecine radnog raspona okretaja sam ful razocaran, ocekivao sam puuuuno vise. Dok, tek kod gornje trecine raspona okretaja pokaze pravo lice, tek tu kad razvrti osjetim šus (kick) kako puni, neki feeling kak vtec, i tu ide stvarno strava :icon_biggrin:

TopPerfomance4:
Yasuni perfektno radi na 9800 na serijali na 70ccm3 ne znam ali trebaš si uzet mjerač obrtaja imaš ih na ebayu i vidit koliko ti mašina vrti dali prevrtava centrali to je već 1000x prožvakano zeleni ili ljubičasti malossi  uz multi naravno

Prebi:

--- Citat: SixPack - 01 Rujan, 2018, 00:39:36 ---Z ima dobar dubok zvuk na leru, bas jebeni ton. Iskreno, prvi dojam, u prve dvije trecine radnog raspona okretaja sam ful razocaran, ocekivao sam puuuuno vise. Dok, tek kod gornje trecine raspona okretaja pokaze pravo lice, tek tu kad razvrti osjetim šus (kick) kako puni, neki feeling kak vtec, i tu ide stvarno strava :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---
Ma to triba punit puno bolje od serijale. Jel imas multivar? Rupe u ubrzanju imas zbog bilog centralnog, uzmi ljubicasti. Provaj to sta bolje ustelat, ja bi ida na lakse rolice. Provaj 6.5 pa vidi stanje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju