Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox - Štelanje prijenosa
Ghoul:
--- Citat: andy - 14 Listopad, 2008, 12:13:16 ---kolko % je tvrd taj zeleni ::)
--- Kraj citata ---
a kazu kao 60% naspram serijskog...
mislim, jbg, za Runnera nemas kupit nis drugo od malossia...bijeli je g#vn%, a zutog i crvenog rade samo za Zipa i Sphere...tak da ti je izbor zeleni, ljubicasti i plavi...a sad ti biraj na kojim obrtajima zelis da ti skut radi! ova tri federa garantirano ne jebu obrtaje i jako ih se lagano ustima sa rolicama...za zeleni mozes ic od 6,1 skroz do 7,5 a da ce radit konstantno...
recimo one brije kaj sam procito kao za base štelanje kao 6,1 gr i serijski centralni...mos zaboravit...tj. mozda to i funkcionira onome tko dobije normalni feder sa skuterom, a ne ko moj, koji je i ko serijski imal rupu od 40 do 50...c c c...
EDIT: sry, sad sam vidio da su za aeroxa samo bijeli, zuti i crveni! a debili ne napisu % tvrdoce....
dunno, mozes probat sa zutim i ostavit rolice koje su ti sad pa ak ce bit potrebno mozes stelat povecavanjem mase rolica do zeljenih obrtaja...
andy:
meni onda taman žuti malossi centralni i role od 4.0 - 5.0(negdje između)
cvele60:
Zuti -+60% :icon_thumright:
dhorvat:
--- Citat: Ghoul - 14 Listopad, 2008, 12:08:20 ---baci to bijelo g#vn% od centralnog u smece! :toothy9:
taj vrag je na mom setupu jedino radil sa original rolicama koje sam dobil s multivarom (7,2)...sve lakse od toga je br00talno prevrtaval u startu i imal rupu izmedju 40 i 60...a krajnja je bila jeeeedva kojih 92-93...
ja sam probal razne kombinacije sa 3 federa (bijeli, serijski i zeleni) i 4 tezine rolica (5,6 6,0 6,5 7,2 i kombinirano) i najbolje rezultate je dala kombinacija 6,5 gr i zeleni centralni (+ zute opruge kuplunga)
skuter ima jako mekan start i kad kuplung spoji obrtaji se ne mjenjaju skroz do kojih 85 km/h! odlicno linearno ubrzanje, odlicna medjuubrzanja i krajnja 98 km/h!
--- Kraj citata ---
Naštelat piaggia je goli qurac naspram multivara na minarelliju... Multivar je rađen za polutke sa "ravnim" širenjem a serijske polutke imaju skroz sj*** širenje! Ili kak bi se reklo "random" naspram piaggiovih polutki koje imaju linearni polukrug... Dobro nije cijeli polukrug al je bar linearan.
Jednog dana ak ću kupit polutku onda tek ide multivar gore... Do onda TOP performances rulz :zivili:
I sa topom imam najveću krajnju dosad. Kad stavim najteže rolice, na 90 na sat imam oko 300 okretaja manje nego sa multivarom.
andy:
--- Citat: andy - 14 Listopad, 2008, 11:52:57 ---
--- Citat: SlowRider - 14 Listopad, 2008, 10:16:50 ---Rupa od 40-60 se rijesava tvrdjim centralnim. Moguce da je dovoljan samo torsion controller.
--- Kraj citata ---
jel to ono kaj ide na polutke ??? može malo više o tome :dontknow:
to to ?? http://scooter-center.com/catalog/product_info.php?products_id=10030&cPath=4_28_288_2485
--- Kraj citata ---
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju