Tehnički kutak > Tuning skutera

Aerox - Štelanje prijenosa

(1/5) > >>

andy:
heh...
ovako iam problem jedan...

imam multivar, fly(bijeli federi), kevlar...
sad nikak da dobijem ubrzanje i krajnju..
stavim rolice 4,7 i bijeli centralni, preteškoo.. i ono nikak ubrzat od 40-60
stavim rolice 4,25 i bijeli centralni opet slično al bolje i malo krajnja pala...

stavim iste kombinacije samo crveni centralni radi probe digne okretaje ko blesav u oba slučaja al krajnja pala...
on otpada.

ali s bijelim bi ga htio uštelat  pa ak ima ko koji savjet neka kaže.. i da kevlar je novi prošo ni 5 km..
 :icon_thumright:

3alfa3:
Nisam nikad stelao minareli, ali kladim se da trebas feder koji je po tvrdoci negdje u sredini.

dhorvat:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Listopad, 2008, 01:44:33 ---Nisam nikad stelao minareli, ali kladim se da trebas feder koji je po tvrdoci negdje u sredini.

--- Kraj citata ---

Eto... rješenje problema  :icon_thumright:

Ali djelomično... Dakle radi se o jednom problemčiću... Baš danas slagali roxa (isto plavog  :icon_biggrin:) kojem je gore brušeni cilindar (42 klip i karike), ZX, multivar i bijeli feder. Imal je za probu kombinaciju 7 + 4,7 grama rolice. Znači 5,85 grama... Preteško. Stavim mu 84 diznu jer mu je 78 bila premala i odma je bolje primal gas i bubnuli smo 5,1 grama unutra. Opet bolje al ni to to. I na zadnje mu velim da stavi 4,7 i 5,1 kombinaciju i motor je puno bolje išo al nismo uspjeli vidjet kranju jer mu se zupčanik razletel u prijenosu (nema veze sa ničim prije napisanim  :icon_tongue:).

Ali! Problem je u multivaru ak ne staviš žuti centralni feder jer ili ima start a nema krajnju ili obratno, nema start a ima krajnju. Meni je u stare dane dok sam imal multivara draža bila ova druga kombinacija jer su kod nas ravnice i bitnija mi je krajnja od starta. S druge strane žuti feder "ispravlja" tu rupu i uspjeva motor imat i bolji start i dobru krajnju al sa žutim federom izgubiš par postotaka na akceleraciji i par postotaka na krajnjoj tak da... nikak ni dobro.

Svaka čast ko je uspel savršeno poštelat multivara bez pomične polutke  :notworthy:

andy:
a onda trebam kupit žuti feder i štelat s njime.... jbt..

i mislim da meni fali veća dizna jer 62 je unutra a skinut limić.... stavit ću 65

SlowRider:

--- Citat: dhorvat2 - 11 Listopad, 2008, 03:39:29 ---Svaka čast ko je uspel savršeno poštelat multivara bez pomične polutke  :notworthy:

--- Kraj citata ---

Taj sam. Na serijali odlicno, na 70ccm odlicno. Pomicna polutka mi ne treba kad su oscilacije okretaja vrlo male.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju