Bendix radi na slican nacin kao i sustav kurble...problem sa stekanjem je slican, ali se manifestira na drukciji nacin. Nakupi se spene, tj strugotina od remena, prljavstine, pa sve to jos i zapece, jos kad pomjesa sa mascu, i normalno da ne moze izbaciti do kraja. Ista stvar kod mene sa kurblom (polumjesec i prije svega osovinica koja pokrece radilicu, ocistim ja, podmazem, ali nakupi se svega gore navedenog i opet ista prica, a najgore jest kad zakurblas pa niti ne vrati nazad, to me izludi, kod mene radi toga prva dva zuba polumjeseca pol-razlomljena. Bendix ili skroz rastaviti (skinut onaj sigurnosni prsten na vrhu i sve izvuci van) i kao sta rekao tomy, sve temeljito ocistiti i podmazati, ili tko je linčina, nakipati wd-a, izokretati upside-down da udje u sve pore, izvrtiti ga dobro, pa ocijediti i vratiti nazad. Nema smisla kupovati novo kad je sustav super jednostavan.
Npr kod MTB bicikla, prije sam uvijek mazao mascu, lanac sprejao "uljem" za lance itd... Rezultat nakon voznje po blatu, prasini, mokrome...par dana sljaka, i onda tesko sranje, mazivo za lance isto vise nema sanse da koristim, samo wd. Mjesec dana tako i lanac se pocinje ukoravati, karike ukrucene od upijene (zaljepljene) prasine, prljavstine
WD-om vozim citavu godinu, ne moram se jebati sa pranjem, pa podmazivati, naspricam svakih par dana pre voznje, i sve cisto i podmazano
S osovinicama kocnica ista prica...takodjer presao na WD i sve sljaka bez puno prckarenja
Jedino valjne lezajeve osovina ne spricam