Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 180cc by Toni46
steeef:
ide jer je isprobana..ne vari se sa elektro aparatom i elektrodama nego na tig i slicno..
radjeno je i na ozbiljnijim radilicama i motorima,ko i na ovima od skutercica..
je cole,bas ima mesa za ubusit rupu i navoj za m10 saraf,mozda ni m8.. uh kako bi to drzalo :icon_thumright:
SF2 Freak:
Hahhaa odrezao navoj i probusio radilicu. Dobra ideja ali nije da radilice ne pucaju same po sebi , a di jos kad ju probusis. :frajer:
Jeli nekome pala ideja zbusit ju prek na prek , gurnut seraf sa strane variomata skroz do magneta i sa kontra maticom stegnut :icon_thumright:
Ok dosta zajebancije , mislim da se svi slazemo da je radilica za smece bez navoja. Ako ima nesto navoja zdravoga onda uzeti loctite i tako maticu "stegnuti" kolko se da. Osobno kiristim loctite jer pezine matice su ko od putra. Ajde ako nista drugo nemogu sjebat radilicu jer uvijek matica ode nakon 5 odserafljivanja i zaserafljivanja.
Tomi_ZG:
Bata Saug
Gle ja nikad laiku ne bi agresivno nametao svoje "fuš" stavove,jer znam da većina neće izvest taj fuš "kvalitetno",samo velim ak se nekom da zajebavat,pa nek probava,ja sam strojar po struci pa volim takve hemije koje budu uspješne na kraju,nekome kome je pothvat zamijenit svječicu neće se upuštat u to niti bi preporučio
Za zube: kod sklapanja staviš kalotu s variomatom na radilicu,pa bolcnu,e bolcna mora bit nabita na radilici ajmo reć gore-dole kad je mrdaš,kod mene se taj dio poglodao kad je vrtilo kalotu jer je vrtilo i bolcnu po radilici,pa sad između bolcne i radilice možeš gurnut čačkalicu :laughing7:
CoK:
--- Citat: steeef - 02 Prosinac, 2017, 12:31:40 ---ide jer je isprobana..ne vari se sa elektro aparatom i elektrodama nego na tig i slicno..
radjeno je i na ozbiljnijim radilicama i motorima,ko i na ovima od skutercica..
je cole,bas ima mesa za ubusit rupu i navoj za m10 saraf,mozda ni m8.. uh kako bi to drzalo :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Ne, ne BI drzalo, nego drzi. Kolko je navoj na radilici na piaggiu 50 a kolki na 180? Zasto nebi bilo mesa za urezat isti? Onolko kolko je navoj dugacak na radilici toliko moze uc u radilicu bez problema da je ne oslabi, jedino suhom moze past na pamet da ju probusi prek na prek, al dobro on je mlad jos. Radilica je radilica, ne znam koja je ozbiljnija a koja nije, stef, i u cicu ima specijalno zavarivanje i mi smo upoznati sa tig mig magom, :icon_thumright: povuci turpijom var pa vidi jel skida materijal a povuci radilicu pa vidi razliku.
steeef:
povuci turpijom po navoju tog sarafa koi mislis usarafit u krak pa vidi dal skida :icon_biggrin:
a kad smo kod turpijanja navoja na radilici,bez problema sam sa malin kineskim turpijicama turpijal navoj kad su ga cekicem rastukli dok su vadili radilicu van,da mogu proc nareznicom.
drugi slucaj bev 125,navoj zrajsan skroz..skinuli vodenu pumpu,kolega na poslu je sa aku busilicom vrtil radilici a ja sa druge strane skidal meso s navoja da se nareze m10 navoj (da,fus tezi ali vlasnik nije htel nist kaj kosta para da se napravi to kak se spada)..i poturpijal se navoj bez problema..
da je navoj tak tvrd kak pricas,nebi se nikad sj#bo,nego bi maticu poj#bo ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju