Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 180cc by Toni46
CoK:
Diht masa za zaljepit maticu maticu na sjebanom navoju na radilici na 180 turpiji jer je na 50ccm drzao godinama...uzmimo trenutak da procesuiramo gomilu sranja napisani u predhodnim postovima. Daj Firke kupi taj skuter i kupi novu radilicu, znamo da imas keš. Navoj na radilici je jedino sta trebas pazit na radilici jbt
Tomi_ZG:
Čok odlepio si :toothy12:
Krivo si me shvatio,ne drži diht masa spojebani navoj kojeg nema nego je tu samo da je,i to u slučaju da je većina navoja kad se prođe nareznicom još na radilici,jer je bolje s njom nego bez nje,bolja je i od loctitea,isprobao sam i znam kaj govorim,nebitno koliko je kubika,bitno da ima dosta zdravog navoja,a ak je većina abrajzana i matica se vrti u krug onda ide ova Štefova metoda
Mada ni meni nije jasno kak je to stradalo,jer mi se matica dok nisam nabavio pištolj otpustila jedno 8X,čak sam jednom vozio 15km sa odšarafljenom maticom da se na dva zareza držala u vožnji jer je remen sve držao napetim i opet mi je navoj čitav
CoK:
Ma nejde ni stefova metoda, varenje navoja i narezivanje se cini kao dobar nacin povratka navoja ali var je mekan i nebi se slozio da je dobro rijesenje pogotovo sto varenje moze upigat radilicu od topline lol. Rade bi odrezao navoj i zabusio rupu u radilici i stegnuo sarafom M8, M10 il kako vec...samo zato sto si probo i sto je drzilo ne znaci da je nacin za preporucit. Mislim ja jedem g#vn# tu sad isto jer samo ubacim tu i tamo komentar i ne pratim previse, ali kad procitas ovako nesto i na koji nacin ljudi rijesavaju probleme sa svojim skuterima, dode mi da odlepim i pisem postove ko corector preko cele strane. Krhko je znanje
Tomi_ZG:
E pa treba se snać,Balki ima pametnu izreku po tom pitanju ;D
Ja nikog ne tjeram da tak radi,al jbg ak čovjek ne želi otvarat po pola nek proba ak hoće,ak neće ne mora,ova tvoja fora s bušenjem je isto dobra ak ima mesa,tak čini mi se ima tmax serijski
Tak su se meni spojebali zubi na radilici kod kalote da se sve vrti u krug i to 4500km nakon ugradnje nove radilice,lagera,vodene...,uz to zubi di sjedi bolcna su se sprešali da bolcna pleše 1mm po radilici kad je nasadiš,a znaš da mora bit na knap,većina bi valjda opet sve otvarala,ja sam samo zavario zupčanik uljne na kalotu,sve pribio pištoljem i vozim tak već 37 000km dan danas tu radilicu nakon tog "fuša"
CoK:
Sve 5, al meni je to smijesno. Kolko skutera nemaju uopce zube na radilici ni na kaloti pa voze...kuzis. moze drzat i jos 100 000km kad je zavareno nece nigdje. Mos se ti snac da, al znas sta te ceka drugi puta ili ako prodajes znas da si uvalio u g#vn# nekog. Ne osudujem, just sayin. Ovo za zbe nisam siguran o cem pricas da su se spresali, mislis od lufta kao da je plesalo po radilici? Pia ima samo malo spresane zube uzduz radilice
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju