Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 180cc by Toni46
ljubo46:
--- Citat: Corector - 06 Kolovoz, 2017, 19:54:45 ---S originalnim nosacem tj. selenima je super po pitanju vibracija. Ali se malo piga na dodavanje gasa, i u zavojima masina malo plese,pogotovo se osjeti oko stotke pa na vise. Kad stavis tvrdje selene onda je upravljivost odlicna, ali trese za OOsskkaarrraa.
Jos je ovo sp180...
Evo recimk moja prva veca voznja s nrgom150 je bila do Cazme i natrag kad sam isao jebat majku i utjerivat dugove. Serijski seleni, masina je malo ljuljala, ali svejedno ga nisam pustao ispod 90.
Al vec vidim generalku na masini :toothy3: tako da nisam neki fan ovoga
--- Kraj citata ---
aha kuzim
kakvu generalku velis? ma nasao sam zdravu masinu samo da ju strzim ;D
Corector:
Malo sam ih upoznao da su kupili zdravu BB masinu, to je izgleda zdravo samo onda kad si sam slozis od nule :toothy3:
ljubo46:
Da to je istina na zalost... a budemo vidjeli... :icon_thumright:
boulybox:
dosta ti se to na selenima upigava, pogotovo ak si skrtica ko ja pa kad je masina bila po pola nisam stavio nove selene, inace ja imam na ajsu 172ac i motor je dosta koma po zavojima jer se upigava popola, btw sve je slozeno na nosac od 50tke sa pojcanjem.
definitivno ubaci lezajeve pa ak bu ti to dosta treslo predes na selene.
malo offtopica, ima li netko mjere lagera koji idu u blok umjesto selena na nosac od 50tke, znaci da s vanjske strane bloka stoje poravnati s blokom a nutra do auspuha da malo strse ko seleni, hvala
Corector:
Sto se tice selena , sto su stariji to su meksi i manje elasticni,ponasaju se kao zvaka, utisnu se osovine u jednu stranu.
A one male u bloku obavezno treba zamijeniti s lezajima jer su preoptereceni sa serijskim nosacem. Zaboravio sam im dimenzije, ima ih za kupit u LC-u, idu po 2 komada umjeso 1 selena jer ne postoji tako sirok u toj dimenziji. Dakle trebaju 4 lezaja oko 100kn sveukupno. I kad se stave lezaji, onda treba malo produziti nosac motora izmedju lezaja jer je razmak od lezaja do lezaja iznutra veci nego izmedju 2 selena, zato sto selen ima izbacenu piksu,a lezaj je na nuli pa to treba nadomjestiti.
I imam vam tih selena sto sam dao raditi u raznim tvrdocama, imam cak i male , ali tvrdje od originala. Trebao bi probunarit po steku.
I nije lose staviti tvrdji selen u usicu bloka gdje se kaci amortizer,manje se uvija.
Ja sam probao najtvrdje selene i serijske. Sa serijskim je milina, ali nije za ganjanje. A s tvrdima ga bacas na 110 opusteno, samo sto vibrira, nije cak neugodno nego se plastike trose, i uvijek nesto zvrci,a sve je na mjestu,jednostavno rezoniraju plastike,2 otpadaju kazaljke sa sata :D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju