Za pocetak bi bilo dobro testirati ajnspric. Da si 100% sigiran da nije on. Ja imam stol i opremu za ispitivanje kompletnog sistema i tako sa sigurnoscu znam u kakvom je stanju ubrizgavanje.
Najlakse bi ti bilo da ga prebacis s nekog drugog skutera, dakle kompletna zelena dizna u crnom kucistu, i rasprsivac diznu koja je plave ili crne boje. Rijetko crvene (od 2005god, i zeleni rasprsivc postoji).
Kad si to rijesio onda ti preostaje pumpa goriva. Nju lako provjeris pomocu manometra.
Sljedeca stvar, tps, ecu, zice. Ako je nesto do toga, obicno ce baciti gresku, lampica ce stalno blinkati.
Kad to rijesis onda ti preostaje mehanika. Kod ditecha je to jako cudno, samo original radi perfektno, i 70ccm.
I provjeri semeringe, onaj kod magneta zna otici, i ako je slinav, nece upaliti ditech.
Zakljucak: ovo na pamet je sve nagadjanje, trosenje energije i nije ozbiljno rijesenje, radi se o sreci pa kako te posere.
Pravi nacin je da se odradi dijagnostika sistema, gdje se odmah vidi u kakvom su stanju dijelovi, upoznas se s njima i moze biti 99% sigiran da neke stvari nece otici, dakle iskljucujes ih iz igre. E tek onda nakon prave dijagnostike se moze ovako na daljinu nesto napraviti. Jer ja ne znam sta je po tebi dobro i ispravno, a to je jako skakljivo.
Mnogima nesto RADI samo zato sto RADI, a bitno je za neke komponente kako rade.
I za kraj, osiguraj se jeftinim, ili polovnim ispravnim svijecicama jer ako experimentiras a nisi sigiran sta radis, mnogo svijecica ce probiti iskru sa strane.