Aprilia s Piaggio masinom je cudan skuter.
Drukcije se ponasa nego Nrg ili Runner. S druge strane, da li je to slucajnost ili ne, ali zapazio sam i dobio gomilu vapaja za potraznjom bobine za Srku. Cak je frend imao istu, i kroz godinu dana je promjenio 3 komada nakon cega ju je prokleo i prodao.
OK, zanemarimo ta nebitna zapazanja koja nije zapazio laik, nego netko tko vrsi monitoring nad masom skutera istovremeno, pa se ceska po glavi.
To je sve slucajnost.
Medjutim, ima nesto sto nije slucajnost. Kad ides spajati blokadu na Apriliu, iako je sve isto kao na ostalim skuterima s tom masinom, ali ipak postoji razlika gdje je Aprilia ipak malo zivlja, elektronske blokade je puno teze ustimati da dobro rade. Odnosno, nesto je tu drukcije s karburacijom i puno SRki radi probleme naspram ostalih s istim agregatom. Kad ti elektronska blokada dobro ne radi, a na drugom skuteru radi, problem je cak i logican. Stelanjem karburatora se postize savrsentvo, i da, dobro znam da skuter radi dobro i da nema potrebe stelati, nedjutim karburacija je u gornjim granicama stabilnog rada...
Tko to objasni, dobiva Oskara.
Masina kao masina. Razlika postoji sigurno u auspuhu koji diktira rad 2T masine u velikoj mjeri. Setup karba kod Aprilie je drukciji jer serijski dolazi s 64 diznom umjesto 53?? ?
I nisam siguran jel postoji razlika u kutu paljenja na samom magnetu naspram ostalih vodenjaka. Sve ove razlike nemaju nikakav utjecaj na rad bobine, ali opet, zasto skoro svakoj rikne ista, to mi je neobjasnjivo. Inace da je imam, jebao bi joj mamicu i stavio odvojeni CDI i bobinu pa nek proba crknuti. I to od starog minarellija 5 zica cdi i rijesio bi to za svagda. Ili furati ispod sica rezervnu.
Sto se tice tih no name bobina. Unutra su vam kriminalne komponente, s velikim tolerancijama, vodici se tesko leme i prljavi su, jednkstavno fali bakra i nemaju tu cistocu.