Evo veverice ko za vevericu pita!
Malo prašine i paučine, ništa strašno..
Dosta je bilo zimskog sna, prihvatio sam se miniwasha i oprao ga fino samo vodom. Izbrisao krpicom i otišao se provozati.
Odradio 10ak km vožnje sa OEM amortizerom iz (valjda) 2008. čisto da se prisjetim i da imam nešto friško u glavi za uporediti a zatim rikverc u garažu i montiranje Malossi RS keca.
Odradio onda i sa Malossijem 10ak km skoro istih relacija. Razliku sam primjetio momentalno u upijanju neravnina čim sam se krenuo voziti. Prednji kraj je tvrd zbog usd vilice koja je takva kakva jest. Ali npr. nalijećem brzinom 50-60kmh na malo lošiji spoj dva asfalta i osjetim "tup" na rukama te mi se prodrmaju ruke, a nakon toga od sjedišta ne dobijem više onaj udarac u trticu (mekan udarac onoliko koliko ga spužva na sicu može upiti
) kao sa starim tvorničkim amortizerom.
Sa RS1 blago osjetim kako mi sjedište na tren blago potone i vrati se nazad u mirovanje i to je to.
Ili drugi slučaj: vozim po novom ali valovitom, loše napravljenom asfaltu na kom imate osjećaj da poskakujete kao da vam zadnja guma ima balon. I tu se osjeti pa smijem slobodno reći možda i više od 50% manje poskakivanja u odnosu na prije.
Amortizer obavlja svoj posao perfektno po meni, niti mi je pretvrd ni premekan. Možda snimim video kako odradi kada u mjestu "naskočim" na sic pa koga zanima možda možete i po tome neki zaključak donijeti..