Taj auspuh ima katalizator u sebi i vjerovatno je zacepljen pa je to uzrok ne tako sjajnih performansi masine.
Dalje, upitno je u kakvom je stanju remen. Imas u mojoj temi dosta materijala o tome sta sam sve radio. Ono glavno i osnovno je zamijeniti potrosni materijal(remen, rolice, centralnu oprugu, klizace variomata) staviti rezonantni auspuh sa vecom diznom i prestelavanjem karburatora te prenosa.
Moj setup je na kraju bio: Leo Vince ZX, serijski variomat sa 4.5g rolicama, Malossi special x remen koji bih ti preporučio da zaobiđeš u širokom luku, glavna dizna 66, igla na srednjoj poziciji i sajbica na variomatu debljine ne sjecam se tacno ali lupiti cu 1mm posto je stavljena prva koja se nasla pod rukom zbog probe i tako je i ostalo. Start mi nije toliko sjajan da kazem da ispucava s mjesta jer prenos nisam nikada do kraja poslozio kako treba ali za moje potrebe se dovoljno dobro ponasa da me nije smetalo voziti ga tako 3000km. Max brzina koju postigne na full ravnici je 85-90kmh po satu zavisno od vjetra. Nisam nikada uspio gpsom izmjeriti brzinu ali znam da je 72kmh po satu=61 po gpsu tako da bi ovih 85-90 trebalo biti oko 75gpsa valjda.. time se nisam ni zamarao, bitno mi je samo da ne smetam po magistrali i da me ne obilaze u svakoj mogucoj prilici. Centralnu oprugu sam uzeo malossi žutu ali nikada nisam stigao postaviti, eno je na polici skuplja prasinu
ali definitivno bi i ona pomogla u peglanju ubrzanja i međuubrzanja.
Evo link moje teme pa ako si raspoložen pročitaj malo..
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,103658.0.html