Tehnički kutak > Garaža
Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku
aragonY:
Joj joj sad ste me napali s tim raskopavanjem blokova. Ajd kad ste toliko navalili ako se nekom od vas da, da mi napiše koje ležaje, koje dimenzije ležaja i semeringa mi trebaju? Što se vodene tiče, znam da se ovdje pisalo o setovima za reparaciju, ali sam zaboravio gdje. Jučer sam u jednom navratu htio skinuti namotaje ali su šarafi toliko speknuti da sam šrafciger pokvario(i nije bio neke kvalitete pa je proklizao željezni dio unutar plastične drške). Šarafi su krstasti što mi je bilo čudno, zar ne trebaju biti šarafi za gedoru tu? Mislim logičnije je jer se lakše daju odvrnuti i zavrnuti nego ovo, čas posla provrtiti glavu šarafa pa onda razmišljaj kako ga iščupati van. :dontknow:
Za balansiranje radilice stvarno ne znam kome se obratiti, ko to uopće radi, koja struka ???
I zupčanik vodene dodajem na spisak znači.
Vidjeti ću u kakvom je stanju osovina sekundara. Dario, si siguran da smije luftati toliko u ležaju? Od dva chinarellija kojima sam rastavljao getribu na jednom nije bilo lufta a na drugom je baš ono blago bilo lufta, ništa pretjerano opasno(sa skinutim poklopcima). Ovo mi je već extremno ;D ovo poklopac teško da može podnijeti, mislim da će uništiti i drugi ispravni koji bih stavio. Ali da ne raspravljamo previše, vidjeti ćemo kad skinem disk šta i kako.
aragonY:
--- Citat: Tomi_ZG - 28 Rujan, 2017, 21:47:58 ---Kaj će ti ljubičasti feder kontrasta,pa ne voziš ti trke :toothy12:
--- Kraj citata ---
A imam tu neki rally cross uskoro u blizini pa sam u planu razradu kita odraditi na stazi onako muški, malossi je malossi, mora izdržati.
@ljubo ne znam ni ja što sam se čudio za carinu, refleksna reakcija valjda.. ;D
dario007:
Kad skines osovinu sekundara vidjet ces kako se vrti lezaj i kak to izgleda.Meni je bez srednjeg zupcanika i poklopca isto sve klaparalo,sa zubcanikom minimalno a sa poklopcem i svim komplet ni mrvu,govorim o situaciji s novim lezajem,tako da bi tako trebalo i biti.
Slikat cu ti alat za semering na vodenoj,ja sam 2 unistio dok nisam alat napravio.Sa izbijanjem nisam imao problema kao Tomi,pa nisam nista ni radio.Pazi samo kontra navoj je na impeleru,pomalo odserafljujes i pomalo tuckas da ide van.
Imas temu di je sve opisano i pisu sve mjere za upresavanje semeringa,dimenzije i sve komplet...
Na namotajima su orginal krizni serafi,istuci cekicem preko serafcigera da popuste...
steeef:
argony,kolko daješ drugima svajete čovjek bi reko da imaš malo više znanja :icon_biggrin:
pogotovo za snać se..a vidiš i semeringe da nisu isti,tak da ovaj kod variomata je mjenjan i stavljeno smeće haha
ako je cijeli skuter u takvom lošem stanju,onda neznam kaj nisi odma pomislil da treba i blok raskopat i do kurca :icon_biggrin:
a vidim teško je malo po forumu pogledat,sve je komšija srećko lepo napiso u jednoj masnoj temi ;)
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,20797.0.html
aragonY:
Stef ovo mi je prvi put da radim sa vodenim hlađenjem, dosad sam šarafao samo Chinarelli i par sitnica na minarelliju, ništa oko hlađenja uglavnom. I nikada nisam raskopavao blokove tako da nikada nisam uzimao semeringe i ležaje niti sam istraživao o tome jer mi jednostavno nije bilo potrebno. Jedini ležaj koji sam promijenio jest ležaj sekundara na chinarelliju, otišao do pulta dao ljudima stari ležaj, dali mi novi ležaj, postavio stari semering i gas. Eto toliko o mojoj prošlosti sa ležajima i semerinzima ;D
A bio sam malo lijen za potražiti info pa sam odmah poletio pitati za dimenzije i to, priznajem izvinjavam se.. Odmah nakon što sam napisao ovo bacio sam se na korištenje tražilice. Trenutno čitam temu od daria, nakon mukotrpnih 15 stranica prepiranja njega, zvonkeca, suhog i ostale ekipe(hvala dečki, ima tu kvalitetnog materijala za potratiti preko pola sata života) napokon sam došao do dijela sa radilicom i raskopavanjem mašine. Ovo sam napisao prije sat vremena i nisam poslao poruku :drunken_smilie:
I dosad niko nije otkrio razlog pucanja radilica na pia pedesetkama? Gremlinska posla :binkybaby:
Radilicu onda nosim tokaru na balansiranje, a kad će već ići blokovi po pola da li će imati efekta na neturpijanom baseu da se poravnaju i ispoliraju kanali bloka i cilindra?
Hvala stef za dimenzije, ležajeve vidim svi preporučuju koyo i ntn japan tako da ću uzeti one koje nađem ili ako nađem oba onda idu oni koji su jeftiniji ;D
Što se vodene tiče, vicminu ne mogu naći kod nas na internet oglasnicima, ima još jedno mjesto na kom ću pitati. Ako ne uspijem naći vidim da ditek spominje kako mu se pojela osovina na rmsovom setu, jel to samo on naletio na smeće ili?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju