Tehnički kutak > Garaža

Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku

<< < (16/75) > >>

aragonY:
U blokove sigurno nije ušlo ništa jer sam bas pazio na to. A i morati cu ih opet isprati kada budem skidao ostatak ovog dihtunga ispod cilindra, otici ce komadica unutra sigurno.

Zaboravio sam napisati da su lezaji radilice bez mrve lufta. I mislio sam da ima negdje slika semeringa crnog izbliza ali nema pa evo nek bude ovdje

https://i.imgur.com/cxOHrFN.jpg
https://m.imgur.com/NvBk7zT

Fuš ne fuš, nije mi se dalo još i radilicu vaditi jer su ležaji ok i nekako mi je to bespotrebno. Šta sad onda promjeniti ovaj crni semering, koji uzeti? 

dario007:
Tak sam ja bio lijen otvarat blokove pa sam onda ponavljao radnju nakon 400km kad se rasipala radilica.Na ovaj limeni dihtung obavezno diht masu.

Zuncanik vodene je mrtav,sjebat ce ti osovinu uljne.

Blokove jedino dimer pere kak treba,sve ostalo kaj sam probavao je zali boze...

Luft je normalan kad nema srednjeg zubcanika i poklopca getribe,kad njih stavis,nesmije ni mrdnut.

Semering ako ne slini ostavi ga u slucaju da bas odlucis mjenjat,trpaj smedje vitonce gore.Da se ja nalazim u tvojoj sitiaciji stavio bi nove i lezaje i semeringe i provjerio vodenu kad je sve dole ali tvoj izbor...

Tomi_ZG:
Kaj će ti ljubičasti feder kontrasta,pa ne voziš ti trke  :toothy12:

Semeringa promijeni oba sa corteco smeđim slinili ili ne slinili ovi trenutno,lakše je sad dok je sve na stolu,ja bi izvukao i vodenu(bez otvaranja blokova) i napravio inspekciju osovine i lagera,semering bi stavio novi,samo to je jeben posao za nekoga ko to nije nikad radio + trebaš sam izradit 2 alata,jedan za izvlačenje osovine pomoću navoja i drugi za bezbrižno uprešavanje semeringa bez oštećenja

Lager zadnjeg kotača ti je razvaljen,to se tak ne smije klimat,razvaljen ti je i utor zupčanika vodene,i to trebaš novo

steeef:
to sam mislil,kak dario veli..ako vec ulazes tolko onda si mogel zamjenit lezajeve i semeringe,pa sve da bude novo..
da se nebi desilo sad kad bude masina utegnuta da razjebe lezajeve na radilici pa da kopas za 500-1000km (nebi bil ni prvi ni zadnji)

ljubo46:
takoder potvrudem sta kazu decki..na tvom mjestu bi pod obavezno radilicu van iz blokova i ugradio nove lezaje i semeringe..ako mislis vratiti staru radilicu obavezno ju daj centrirat ili balansirat i ako je ok natrag sastavit..ovi ti semerinzi ne valjaju i pitanje je kakvi su lezaji... :nono: ::)
vodena obavezno nova to bar nije neki trosak..

sretno  :icon_thumright:

i da ne znam sta se cudis za carinu kao da nisi znao da dijelovi koje kupujes van zemlje ne podlijezu carinjenju. :dontknow:
trebao si ih onda narucit na adresu kod nekoga u hr i samo ih prevezes.. ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju