Tehnički kutak > Garaža

Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku

<< < (33/75) > >>

SF2 Freak:
Razumijem te ali nije to neka nauka stavi samo 2-3 dihtunga ispod cilindra. Ali sukladno tome pazi na squish. NEmoj ici ispod 1mm jer nema potrebe samo stetis lagerima. Ipak to base cilindar sa base spuhom.

aragonY:
Nije problem za dihtunge nego za kompresioni omjer.. Ako podložim sa donje strane onda moram skidati materijala sa vrha cilindra što bi značilo da moram nositi tokaru pa čekati njega da to završi i moliti se da odradi lijepo. A zadnja stvar koju bih želio u ovom trenutku jest da mi neko uništi nov cilindar i da se stvar zakomplicira sada kada je došlo skoro pa do kraja slaganja.

RunnerSukosan:
Ma nemoj nis dirati, sklopi to i natuci 10000km u sezoni. Ne isplati se dirat radi neke nijanse

dario007:
Izmjeri debljinu dihtunga i zuba od ruba glave do kompresionog prostora,ja nisam imo ni istu glavu ni orginal dihtung,pa cu ti izracunati koliko se mozes igrati bez tokarenja icega.

Kod mene je 0.5mm dihtung, zub u malossi glavi 0.3mm i c parametar 0.7(to je razmak od ruba cilindra do ruba klipa u gmt). Squish 1mm i kompresija 13:1.

U papirima oni navode 12:1 za serijsku postavku...

aragonY:
Dihtung sam dobio uz kit onaj limeni. On je debljine 0,10-0,15mm. Od ruba glave do kompresionog prostora ima 0.2mm a c parametar je 0,7mm, upravo izmjereno. U knjižici piše da bi kompresioni omjer trebao biti 12,3:1 po ovim postavkama sa limenim dihtungom ispod cilindra valjda.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju