Tehnički kutak > Garaža
Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku
aragonY:
Lamele 100% hvataju cijelom površinom, to sam provjerio.
Samo mi je kvačilo istog promjera kao što je i unutarnji promjer zvona pa ću morati malo mesa skinuti da bi to funkcioniralo (a ima ga napretek).
Ako me pamćenje dobro služi bila je rijec da razlika promjera kvačilo-zvono treba da bude oko 1.5mm jel tako? Ispravite me ako griješim.
dario007:
U pravu si.Kuplung skidas do 105.5mm iako sam ja nove mjerio oko 105mm uvijek.
aragonY:
Načekao se 10 dana za pjeskarenje blokova. Ali i to je obavljeno, mislim si sad mogu početi sklapati sve. Idem prvo izvaditi onu osovinu za zupcanik uljne sto mi je tokar napravio i vidim da je sj*$@$ dosjed ležaja :angry9: :angry9: :angry9:
Ležaji sad bukvalno upadaju u dosjed sami od sebe. Šta da radim s ovog? Bem ti svakakve tupane, još sam mu lijepo naglasio da mi dosjed ostane čitav, da uradi osovinu na promjer ležaja. Nikom se više posao ne može povjeriti :sad3:
Slike pjeskarenja objavim večeras..
aragonY:
Slike su tu, nisam ništa sad detaljno prikazao ali vidi se dovoljno. Na par mjesta malo fuša ima ali ništa strašno, poslikam to možda drugi put ali ne dira me previše, nisam htio gnjaviti čovjeka da opet pali kompresor i oblači ono astronautsko odijelo.
Deklo je od prije bilo polirano ali izgrebano na dosta mjesta a iznutra pokriveno slojevima boje, masnoće, prašine, zemlje i ko zna čega još pa sam i njega dao pjeskariti. Sada mi se čak i sviđa ovako ispjeskareno pa sam u nedoumici da li ga opet polirati ili pak ne. Slatke muke ;D
Još da riješim ovaj dosjed ležaja što mi je tokar razjedinio i uzlazna putanja je zagarantovana. Pošto je lokacija krajnje nepristupačna za pokušaj bilo kakvih egzibicija mislim da imam samo dvije opcije a to su odraditi piksu ili dati priliku ovim ljepilima za cilindrične dijelove koja mi baš i ne ulijevaju povjerenje ali šta znam :dontknow: . Piksu bi trebalo odraditi u određenoj toleraniciji naspram vanjskog promjera ležaja. Koja bi to tolerancija bila ako mi može neko reći?
dario007:
Na radilici je 3/100 jaca mjera od lezaja,tako i na dosjedima.Kod pumpe mozes 2/100 raditi da nije problem ugraditi.
Brezone od vrha do ruba bloka zaserafi na mjeru od 89mm,vidim da su ti razlicito naserafljeni.
Dobro je ispjeskareno,samo moras smisliti sta ces s deklom.Najbolje plastifikat...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju