Pozdrav, imam sljedeći skuter i zamolio bih za mišljenje i savjet:
Skuter : Gilera Purejet
Godište : 2003
Prošao: 13600km
Pumpa goriva reparirana 2x
Kvar:
• Pali tek nakon 1-2minute, pri tome ne dajem gas
• Kada upali kratko trokira i sam se gasi
• Ako ne želim da se ugasi moram cijelo vrijeme dodavati i oduzimati gas
• Zvuk pumpe goriva prilikom paljenja je tih, nije glasan kao što znao biti
• Ulja ima : POWER1 RACING 2T fullsintetika; fullsinetika prema prepruci čovjeka od kojeg sam kupio, iako po netu vidim da se ne preporuča točenje fullsintetike jer ne uspijeva sagorjeti
Dodatne informacije:
• Točim na frekventnim benzinskama 95icu: LukOil/INA
• Skuter je kroz zimu garažiran
• Već sam 2 puta dao raditi reparaciju pumpe goriva, 2015 i 2016. Uvjeravalo me se da reparacijom pumpe goriva dobivam puno(nikad konkretna informacija, ali se pouzdam u stručno mišljenje jer koja mi je druga opcija), no da sam odmah kupio novu pumpu najvjerojatnije bih se vozi danas normalno, i platio isto, ako ne i manje.
Iz vlastitog iskustva, isto ponašanje kao i u prijašnjim slučajevima kad je pumpa goriva bila problem.
Skuter je kupljen 2014( 2003 godište sa 12000km, sada 13600km ).
Nažalost nemam znanja mehanike da si sam riješim, kao ni vremena, a ni prostora.
Nemogu reći da sam zadovoljan sa skuterom. Kada radi, radi dobro i malo troši goriva, no uopće nemam pouzdanja u njega, 50/50 šanse da ću negdje stići ili ne.
Pitanje:
U nekoliko navrata doveo me u blago rečeno nezgodne situacije, oduzimanje gasa i gubljene snage u kritičnim trenucima, do krepavanja usred ničega.
Pa me zanima, da li se može ugraditi koja auto pumpa za gorivo sličnih karakteristika ( po tlaku, po el. struji ) da bude zamjena toj igrački od pumpe goriva?
Ako nema povoljne i kvalitetnije zamjene za postojeću pumpu, jel neko ima preporuku dobrog mehaničara/firme u Zagrebu da se to riješi, normalno što jeftinije…hvala.