OBIJASNITE vi meni neku stvarčicu.
Govorim za servis svog rannera
Na servisu od 3000km promijenili su mi svo ulje i filter ulja i sve druge gluposti. Do tuda sve stima.
Na servisu od 6000km samo su mi nalili malo ulja jer je bio na minimum i drugo nista nisu dirali, ništa nisam platio za taj servis. Do tuda nije sve najbolje ali može proći.
I sada, evo danas sam bio pitati kada da donesem motor na servis jer sam prešao 9000km i on mi kaže prođi jedno popodne i u 10 min cu ti riješiti samo da ti nalijem ulja ako nedostaje i da ti nadolijem rashladne tekućine i to je to je reko. E tu mi sada ništa ne štima više.
A sada vi mi obijasnite zar ulje poslje 6000km nije za promijeniti (gledao sam ulje crno je ko ugljen), zar filter ulja nije još za promijeniti poslje svih tih kilometara. A u ostalom i kočnice bi trebalo da mi nalije ulja jer u prednjoj je na pola i slabo mi koči, a zadnja može proć. Zar nebi trebalo promijeniti i ulje u zupčanicima poslje tih kilometara.
Dvumim se dali uošte da im nosim motor na servis, mislim da je bolje da si sam kupim ulje i filter i da si sve ljepo promijenim i nadolijem jeftinije cu proći. Ali ako mi se slučajno šta desi motoru da zariba ili slično poslje mi garancija neće vrijediti jer nije kod njih servisiran.
Šta da radim sada?