Evo ja recimo imam iskustvo s mapiranjem skutera 50 piaggio gilera, na njima se najvise osjeti remapiranje. Ima 2 mape, kornjaca i veverica. I kad stavim ovu vevericu skuter ubija brasno: brzi odaziv na gas, jaci sus u startu, maksimalna snaga se pomjera za 500rpm vise, povecanje krajnje brzine za +10kmh, pomjeranje blokade okretaja motora s 10500 na 12000rpm. To sve dolazi do izrazaja s rezo spuhom. Potrosnja goriva je 3 deca visa, a ako se vozim malo lakse onda je ista kao sa slabijom mapom, znaci od 2.5 do 2.9l, ko nabije 3 ja mu placam litru i vodu.
Jedina mana je nesto kraci vijek motora koji je moze se reci zanemariv kod veverica (dok kod auta postoji veci rizik) za sad mjerim 40 000km s tim da niti ne znam vise setup i pitanje je gdje je kraj posto jos nema naznaka za neke probleme. Dok recimo kod karbosa imas svaki dan posla, a ako ga nemas onda ti se neda jer si se pomirio s problemom.
A glede auta, iako imam 150tkm sa chipanim vecnim kolima i izuzetno pozitivna iskustva, ja to ne bih vise radio posto je danas malo koji auto trom. Promet je prebrz i bez toga, a kamera i sofisticirane opreme ima na svakom cosku. Ja sam dobio prvu kaznu za brzinu tek prosle godine i platio sam je s osmjehom (ako ne racunam blatnjavu civilnu tamno plavu golf trojku u Virovitici parkiranu na djubretu u privatnom dvoristu za par kmh prije par mjeseci).