Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG mc3 by dario007
Corector:
U prijevodu gorivo indirektno hladi rolice do te mjere da se prestaju trositi :giggle: :toothy9:
Pa normalno da cemo se sprdati kao i na hrpu novih izjava koje su od nedavno osvanule i sole nam pamet, ujedno su i neutemeljene, a najzalosnije je sto se neki hvataju na to. I daj se malo zapitaj sto je postigao u praksi netko tko ti govori takve stvari jer je ovo nivo babe gatare koja koristi prvenstveno google.
Prije nego sto se takvo sto izjavi, prvo se gurne termometar u deklo piaggio lc masine sa siromasnom smjesom, i onda nek se stavi u zracno hladjeni agregat koji ima normalnu visu radnu temperaturu nego vodenjak sa siromasnom smjesom, i jos nema hladjenje dekla niti bloka motora.
Zatim postoji minarelli, peugeot vertikal agregati koji takodjer nemaju hladjenje dekla.
Ali ne treba ti niti termometar, dovoljno ti je rukom skidati variomat i sve ce biti jasno, a pogotovo nakon voznje bez dekla.
Pa njima bi se rolice topile kao sladoled.
PS da ne ispadne da se sprdam (znaci ja sprdam sprdnju) evo ti savjet i preporuka do koje sam dosao na temelju iskustva i vise kilometara nego cijela ta filozofska enciklopedija, a ne na temelju ciste teorije gdje je sve lijepo i savrseno - stavi piaggio originalne rolNice, imas ih 3 vrste:
- 7.5gr roze
- 6.4gr crne
- 5.3gr narandzaste
Kostaju oko 60kn, a traju najdulje. Razbusi im utege na zeljenu mjeru i nanesi super ljepila izmedju utega i plastike jer se na oem rolicama uteg rasklima cak i kada su nove novcate, a ljepilo odradjuje posao.
Provjerena metoda na desetke tisuca kilometara, na vise agregata.
Volio bih da nadjes bolje i optimalnije rijesenje od ovoga, al ne denes. Vjerujem da ce ti se malossi rolice prestati trositi cim eliminiras fals i ustelas karburator :D
dario007:
Aha ti se vezes na izjavu koju sam dobio na drugom forumu,ako sam te dobro shvatio...
Moje misljenje je da je prvenstveno kriv multivar i njegova zavrsna obrada.
Naravno ja prihvacam bilo ciji savjet i kritiku.U pravu si za rolice,vec sam cuo na par mjesta da hvale te orginal rolice.
Naravno ne mozemo poreci i da temperatura utjece na to ali ni to da piaggio lc u samom vrhu sto se tice hladenja prijenosa.
Hvala na savjetu,uzet cu u obzir prilikom kupnje novog seta rolica.
Danas cu vjerovatno ispitati i fals sa pumpicom ako stignem pa cu objaviti o cemu se tu radi...
Corector:
Gore sam zakljucio da fals zrak i povecana temperatura motora (u normalnim granicama za agregate skutera) uzrokuju ubrzano topljenje/trosenje rolica, pa sam ti objasnio da nije tako.
Da ubijem brasno u netocnoj tvrdnji, purejet agregat radi na posnijoj/tanjoj/siromasnijoj smjesi od karba, s vecom temperaturom ispusnih plinova i pazi cuda, rolice se ne tope.
--- Citat: dario007 - 31 Ožujak, 2017, 09:23:08 ---Moje misljenje je da je prvenstveno kriv multivar i njegova zavrsna obrada.
--- Kraj citata ---
I da i ne. Detalje necu da edukujem jer je ovo sasvim dovoljno. Nakon gotovo svih sportskih variomata i razlicitih setupa dolazi se do saznanja koja se nazivaju sprdanjem, jer bolje je da Zemlja ostane ravna ploca :laughing7:
Zato odrzavam seminare: 100€ - 60min.
Kad stavis serijske onda se to odjednom vise ne desava.
Pumpica je cesto pun pogodak, naravno ne treba zanemariti i ostale metode, ovisno o problematici.
SF2 Freak:
Vidimo da ti slusas svacije savjete. Ali razmisli malo nama svima skuteri voze i daju 110% snage ,a ti slusas savjete nekoga kome skuter cvika na svakom meetingu :happy6: :happy6: ... Radi kaj hoces ali mislim da vidis i sam da te to nije dovelo nigdje.
Tomi_ZG:
Koliko km ima taj multivar?
Moj trenutno ima 36 000km(kupio ga novog) i još vozi,eventualno bi trebao ubacit novu piksu,nije problem nego mi se ne da,al nikad mi nije trošio rolice,možda samo prvi set,ostale mi traju po 10kkm,a nikad nisam polirao kanale
Isto tak nikad nisam stavljao maščobu u njega jer se to ne radi,to su sve teorije raznih nazovimo ih stručnjaka jer ne znaju za drugo,nego čim nekaj ne valja,trpaj masti u sve
A ovi koji(ozbiljno) tvrde da su se rolice istopile zbog smjese nek se ostave svega i odu u pekare
Moje mišljenje je da su ti napunili glavu s pi*darijama i nebuloznim teorijama(tipa štelaj karb 60X dnevno kad uđeš u šumu) i sad si se izgubio u svemu slušajući ih,ja sam za razliku od takvih natuko kilometara s piaggiom 50 (koje njih 5 neće jer im ispadne karb čim izađu iz dvorišta) u svim uvjetima i to govori nekaj,a praksa je mama i tata
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju