Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG mc3 by dario007
kos7:
--- Citat: ditek - 24 Rujan, 2017, 15:31:43 ---
--- Citat: kos7 - 24 Rujan, 2017, 15:08:41 ---bez brige, sprema se sad par mhr-a u kraju :toothy9: :laughing7:
--- Kraj citata ---
Mrtvih replica, da :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
nece ostat netaknute haha
dario007:
Posto spadam u forumsku sirotinju,isao sam od rezervnog malog airboxa napraviti imitaciju gljive.
Ideja je bilo napraviti sto kraci put zraka prema frgi i omoguciti sto vise zraka.
Pa evo kako je pocelo,nakon duzeg razmisljanja sto i kako.
Od odvodnih cijevi fi28 sam napravio dva prstena radi boljeg izgleda i razbusio poklopac te ga obradio turpijom.
Cijevi su knap sjele na svoja mjesta i iznutra poljepljene topljenom plastikom
Pregrada na poklopcu je takodjer otvorena do maxa posto sam planirao ubaciti jos jednu lulicu fi28
Kako je tvornicko mjesto za lulicu dosta daleko i ima dosta vrtlozenja zraka i povelik put za ono sto meni treba,razbusio sam orginal mjesto za lulicu 28mm
.Onda sam iz kanistera priblizno izrezao plocu koja ce stajati oko cijevi i smanjiti vrtlozenje zraka.
Onda je upasana cijev i zatvoren prostor oko nje
Jos je sve poljepljeno topljenom plastikom ali sam to zaboravio slikati.
Evo kako izgleda na energiji
Isprobano je i bucno je poprilicno ali to me ne brine jer mi je dopizdio trokutasti airbox koji razbusen na 25mm zvuci ko serijala.
Brinulo me sto na zadnju rupu koja je najblize i na udaru usisa najvise zraka vuce i na nju bas buci jako.Pa sam 5cm cijevi prepilio na pola po duzini i stavio preko rupe s unutarnje strane da ublazim to sto jako vuce i raspodjelio usis na dvije strane.Sad je nesto tisi airbox i sad vuce podjednako zraka na te dvije rupe a na trecu duzu vuce jedva osjetno.
Odaziv na gas je nevjerojatan a i ima nesto vise snage.Bar na startu dok mu ne zafali goriva.Kasnije sam presao na 10+ brojeva vecu diznu ali jos malo fali.Sad sam na 92 dizni,moram probati 95 i 98 posto vecu od 98 nemam.
Susjedi su me od danas jos vise zavoljeli,sta mogu kad sam simpatican ns tom skutercicu :)
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk
mmario73:
Najzad si rešio pozabaviti se dotokom vazduha, već sam umislio da si se pomirio sa stock airbox-om i preko toga nemere :)
dario007:
Uvijek moze bolje a dosada cini svoje pa izmisljam razne pi*darije...:D
Corector:
Ajde obrati paznju od 40kmh pa do kraja, koliko si tu dobio?
Ak slucajno nadjem koju gljivu, budem ti donesao pa se igraj.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju