Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG mc3 by dario007
dario007:
Poceo sam se baviti sitnicama.
Pripremam se za izbacivanje uljne pumpe ali obavezno u kombinaciji da se kasnije lako vrati nazad.
Nisam uspio na malom tokarskom stroju napraviti sto sam imao u planu,pa cu morati to kod nekog drugog odradit.
Eto to je neki plan da se ujedno olaksa zubcanik vodene i smanji opterecenje na radilici.
Napravio sam i piksu iza ventilvara koja sluzi kao distancer ali u varijanti sa 4.5mm debljine,kako bi mogao nesmetano podlagati sajbice na bolcnu.Ovom kombinacijom idu sajbice 1.5mm da remen ostaje u centru.
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk
Corector:
Ja bih na tvom mjestu stavio elektricnu vodenu, na taj nacin ispreskaces ova olaksavanja. A potrosnja struje je mizerna, i otpor na magnetu koji bi se povecao je sigurno manji od bilo kakvog razbusivanja.
Razmisljam dal da ugradim elektricnu uljnu i vodenu posto me iritira trosenje tog glupog zupcanika iznutra, kao i trosenje osovine vodene pumpe i vratila uljne pumpe.
Bas sam mjerio 13 novih remenja iz steka i niti jedan ne prelazi 18.5mm, ovaj "falsavi" od 19mm nije lako naci.
lukazikaovic:
Kad Corector zavrsi projekt imat ce akumulator od Fergusona. Oce li sist i elektromotor :icon_biggrin:
dario007:
Pa razmisljao sam i o opciji ubacivanja elektricne ali mi se neda razbusibati impeler i kemijat kad ovo trenutno dobro radi.Kad i ako propisa onda mozda idem na elektricnu.
Ma i kod mene je malo potrosen zupcanik ali samo do uljne pumpe i sitno je naceta osovina uljne.
Bolje da nemas ovakav remen,abnormalne su oscilacije u ubrzanju radi par km/h vislje krajnje.Tek kad sam podlozio sajbicu 0.5 se poceo koliko toliko normalno ponasati...
Corector:
--- Citat: lukazikaovic - 03 Rujan, 2017, 13:38:16 ---Kad Corector zavrsi projekt imat ce akumulator od Fergusona. Oce li sist i elektromotor :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Mraleee pa neki dan sam vozio 80Ah na patosici, a.lrekjicer 105Ah, tako da nisi daleko od istine :laughing7:
--- Citat: dario007 - 03 Rujan, 2017, 14:15:12 ---Pa razmisljao sam i o opciji ubacivanja elektricne ali mi se neda razbusibati impeler i kemijat kad ovo trenutno dobro radi.Kad i ako propisa onda mozda idem na elektricnu.
Ma i kod mene je malo potrosen zupcanik ali samo do uljne pumpe i sitno je naceta osovina uljne.
Bolje da nemas ovakav remen,abnormalne su oscilacije u ubrzanju radi par km/h vislje krajnje.Tek kad sam podlozio sajbicu 0.5 se poceo koliko toliko normalno ponasati...
--- Kraj citata ---
Vjerujem za osciacije, al kad imas momenta onda se da nekako izaci na zelenu granu. Makar mi to nije napeto bilo jer je ionako strugao od bendix pa sam ga u 1000km istrosio.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju