Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 by dario007

<< < (45/268) > >>

dario007:
Da se kladimo?

stipe:
Tu se slazem sa tomijem

Kad uhvati to je to, posli drzi i ne pusta, kako on kaze - kao zavareno!

Tomi_ZG:
To je čista fizika,nisam ja to izmislio,jer to je toliko primitivan sistem da ne može bit jednostavnije,jer što se brže vrti to je sila djelovanja lamela na zvono jača

Reć da se lamele na kuplungu sklapaju na krajnjoj je ko da veliš da ti se rolice u variomatu na ful gasu vrate u početni položaj ko na leru,to je fizički nemoguće

zvonkec92:
 :laughing6:   ma dam se kladit da se tih 7km krajnje da vratit štelanjem smjese, samo odvrneš šerafić i eto ti 5km krajnje, odvrneš još malo i to je sve skupa 7..   

Dario nemoj se uvrijedit al to je nemoguće, koda bi ja reko da mi se na flakserici na punom gasu flaks sklopi i nemoš kosit.. Jarane tu nema logike, to ne da je nemoguće nego je to takva glupost da je to nevjerovatno. Ziher ti se u krajnjoj polutke skupa sa kvačilom vrte brže nego osovina primara i zvono? to očeš reč?

Meni je na reliju kvačilo bilo masno ko burek od grafitne masti s kojom sam podmazivo štiftove u polutkama, ta mast je odnekud letila van i centrifugalna sila to razbacala po kvaliču i zvonu. u startu je kreto s mjesta na 9 soma okretaja i start je bio koma dok nije primilo a kad primi pa nema nikakve šanse da se više vrati nazad i da krade krajnju

Tomi_ZG:
Točno to,to je takva sila da je i maščobom napacano srat će u startu,al kad zagrize ne pušta

Možda smiješan al dobar primjer za to je vešmašina,kad centrifugira veš je uvijek na obodu bubnja jer ga centrifugalna sila gura prema van,a u sredini je "rupa" i nemoguće da se tu nađe koji komad nečega,svatko ko ima dvije zdrave u glavi shvatit će o čemu govorim

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju